Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Ronald Gavril: Nu pot ieși din ring fără centura de campion mondial

Ronald Gavril: Nu pot ieși din ring fără centura de campion mondial

Ronald Gavril: Nu pot ieși din ring fără centura de campion mondial
18 Aug 2017   •   12:03

Boxerul român Ronald Gavril a declarat nu va ieşi din ring la meciul cu americanul David Benavidez fără centura de campion mondial WBC la categoria supermijlocie, în data de 8 septembrie, la Las Vegas. 

"A fost un drum extraordinar până în acest punct, în care lupt pentru titlul mondial. Am o echipă nemaipomenită în spatele meu, care mă împinge în fiecare zi să dau totul, să învăţ din greşeli şi să îmi perfecţionez tehnica. Aceste valori m-au adus aici şi sunt recunoscător pentru această oportunitate extraordinară. Voi da tot ce pot, pentru că nu pot ieşi din ring fără centura de campion mondial'', a spus Gavril, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. 

Adversarul lui ''The Thrill'' Gavril în lupta pentru titlul mondial vacant WBC, americanul David Benavidez, în vârstă de doar 20 de ani, are 18 victorii din tot atâtea meciuri susţinute la profesionişti, 17 prin KO. El ar putea deveni cel mai tânăr campion mondial din istorie al categoriei şi cel mai tânăr campion mondial la zi. 

Gavril (18 victorii şi o înfrângere, 14 KO) doreşte să păstreze titlul WBC la supermijlocie în cadrul Mayweather Promotions, după ce a fost lăsat liber de colegul său Badou Jack. 

"Această oportunitate înseamnă totul pentru mine. Muncesc pentru ea de când eram copil şi am ajuns în acest moment, în care sunt pregătit să iau centura. Suntem aproape şi aştept cu nerăbdare data de 8 septembrie. Câştigarea titlului mondial ar fi ceva extraordinar, dar oportunitatea de a deveni cel mai tânăr campion din acest sport este o realizare majoră şi cel mai important din viaţa mea de până acum. Am un adversar puternic în faţa mea şi ştiu că tratează această ocazie la fel de serios ca şi mine. Lucrez de două luni şi jumătate pentru acest meci şi nu îmi desconsider adversarul'', a declarat Benavidez. 

Promotorul americanului, Sampson Lewkowicz, a reamintit că în noiembrie 2015 afirmase că David Benavidez va fi cel mai tânăr campion mondial in istoria categoriei supermijlocii. 

"Nu am ales noi adversarul. A fost primul disponibil după retragerea lui Anthony Dirrell. Ne aşteptăm la artificii. Aşteptăm naşterea unui nou superstar. Cel mai important lucru este să determinăm în care rundă Gavril va fi făcut KO, deoarece cred că încercăm să comparăm un avion cu reacţie cu un elicopter. Mă aştept la o prestaţie spectaculoasă din partea lui Benavidez, care va fi noul star din box şi va rămâne aşa până când se va retrage", a subliniat Sampson Lewkowicz. 

De partea cealaltă, preşedintele executiv al companiei Mayweather Promotions, Leonard Ellerbe, a menţionat că ''Gavril s-a dovedit a fi un boxer dur, care are o serie lungă de victorii, dintre care ultimele patru prin KO tehnic''. 

Gavril, originar din Bacău, a câştigat 165 de meciuri la amatori şi a făcut parte din lotul naţional înainte de a deveni profesionist în 2011 şi a se muta la Las Vegas, unde a intrat în Mayweather Boxing Club. Gavril (31 ani) a câştigat primele sale 11 meciuri la profesionişti, înainte de a înregistra singura înfrângere, în faţa veteranului Elvin Ayala. De atunci, Gavril a reuşit şapte victorii consecutive, cea mai recentă cu Decarlo Perez, în aprilie. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: box
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close