Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Rugby. Spania învinge România, la Madrid, și mai avem doar șanse teoretice de calificare la CM 2019

Rugby. Spania învinge România, la Madrid, și mai avem doar șanse teoretice de calificare la CM 2019

Rugby. Spania învinge România, la Madrid, și mai avem doar șanse teoretice de calificare la CM 2019
18 Feb 2018   •   15:25

Naţionala de rugby a Spaniei a învins reprezentativa României cu scorul de 22-10 (13-3), în etapa a 2-a din Rugby Europe International Championship (REIC) 2018, într-o partidă disputată duminică la Madrid, tricolorii păstrând doar şanse teoretice de a se mai califica la Cupa Mondială din 2019 din Japonia. 

În faţa unui public numeros, pe stadionul Central Field Universidad Complutense, românii au făcut un meci incredibil de slab, presărat cu multe greşeli şi oferind aproape permanent iniţiativa gazdelor, care au profitat la maxim de degringolada din rândul echipei noastre. 

Pentru a fi sigură de calificarea la CM, România avea trei variante - victoria, meci egal sau înfrângere la mai puţin de 10 puncte - însă în mod absolut surprinzător niciuna dintre acestea nu a fost bifată. 

Încă din primul minut al jocului, după un placaj înalt, Tangimana Fonovai a văzut cartonaşul galben şi i-a lăsat pe ''Stejari'' pentru 10 minute în inferioritate numerică. Spaniolii au exploatat imediat situaţia marcând două eseuri, prin Benat Auzqui ('4) şi Sebastien Ascarat ('8), Bradley Linklater ratând în ambele cazuri transformarea. 

În minutul 13, Florin Vlaicu a reuşit să reducă din diferenţă, prin transformarea unei lovituri de penalitate, însă tot prin acelaşi procedeu Linklater a mai adus până la pauză alte 3 puncte în dreptul gazdelor, după 40 de minute scorul fiind 13-3. 

Deşi era de aşteptat ca românii să revină mult mai determinaţi de la vestiare având în vedere că-şi jucau calificarea directă la CM 2019, acest lucru nu s-a întâmplat, spaniolii instalându-se rapid la cârma partidei şi fructificând, prin acelaşi Linklater, alte trei lovituri de penalitate, în minutele 46, 67 şi 73, primite în urma unor erori în joc ale ''Stejarilor''. 

Cu trei minute înainte de finalul jocului, românii au izbutit singurul lor eseu, prin Sione Fakaosilea, transformat de Vali Calafeteanu, scorul final fiind 22-10 pentru Spania, care obţine cea de-a treia victorie în confruntările cu România şi este aproape ca şi calificată la mondialul nipon, al doilea său turneu final. 

În urma acestui succes, ''Los Leones'' ocupă primul loc în REIC, cu 21 de puncte, România având 20 de puncte, în condiţiile în care Georgia este deja calificată. 

Pentru a fi siguri de accederea la CM 2019, Spania trebuie să treacă de mult mai slab cotatele Germania şi Belgia, astfel încât ibericii ar putea ajunge în grupele CM ca Europe 1, mai precis în grupa A, alături de Irlanda, Scoţia şi Japonia. 

''Stejarii'' mai au teoretic posibilitatea de calificare la CM 2019, dacă se clasează după echipa calificată direct din REIC şi se impun în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (Samoa). 

Ratarea calificării la Cupa Mondială de rugby ar fi o premieră pentru ''Stejari'', care au participat la toate turneele mondiale din 1987 şi până in 2015. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: rugby
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close