Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Şansă la viaţă. Atletul Gheorghe Guşet a suferit o operatie de transplant de rinichi

Şansă la viaţă. Atletul Gheorghe Guşet a suferit o operatie de transplant de rinichi

Şansă la viaţă. Atletul Gheorghe Guşet a suferit o operatie de transplant de rinichi
25 Oct 2008   •   18:19

Gheorghe Guşet multiplul campion naţional şi balcanic la aruncarea greutăţii va învinge o boală nemiloasă care-l macină de aproape un an. Sportivul va începe o viaţă nouă după un transplant de rinichi, realizat la Cluj Napoca de o echipă condusă de profesorul Mihai Lucan.
Fostul campion, Gheorghe Guşet, a fost chemat sâmbătă dimineaţă la Clinica de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca pentru a fi operat. Sportivul are 40 de ani şi era la un pas să participe la Jocurile Olimpice de la Beijing. În urma unui control medical de rutină, medicii au descoperit că sportivul suferă de insuficienţă renala. O lovitura sub centura pentru un campion.
Speranta s-a reaprins însă in sufletul uriaşului, după ce familiile a două persoane aflate în moarte cerebrală, la Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arseni, au acceptat prelevarea de organe de la rudele lor în vedera transplantului. Operatia de transplant a durat peste trei ore şi a fost realizată de o echipă condusă de profesorul Mihai Lucan.
Supranumit ?uriaşul din Carpaţi?, zalauanul Gheorghe Guşet a fost campion naţional la aruncarea greutăţii între anii 1990-2007 şi de 16 ori campion balcanic. Acum spune că cel mai important lucru în viaţa lui este sănătatea.
Antena 3

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close