Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Şapte sporturi se bat pentru a fi incluse în programul olimpic

Şapte sporturi se bat pentru a fi incluse în programul olimpic

Şapte sporturi se bat pentru a fi incluse în programul olimpic
15 Noi 2008   •   13:45

Şapte sporturi se bat pentru două locuri la Jocurile Olimpice în speranţa că forul mondial le va include pe listă. Karate, golf, squash, rugby, sporturile pe patine pe rotile-rollere, baseball şi softball speră să fie incluse în programul olimpic începând cu ediţia 2016.
Cele mai importante organizaţii din golf, ca şi cei mai buni jucători susţin candidatura acestui sport. De altfel, reprezentanţii acestui sport au prezentat la Lausanne, la Comitetul Olimpic Internaţional un video în care nume mari din sport, printre care Tiger Woods şi Lorena Ochoa îşi declarau suportul pentru această iniţiativă. De asemenea, oficiali din squash au făcut acelaşi lucru .
Comitetul olimpic a specificat că la votul pentur alegere va conta foarte mult sprijinul declarat al jucătorilor de top din fiecare sport şi prezenţa acestor la Olimpiade. Anul următor, membrii CIO ar trebui să voteze pentru cele 26 sporturi existente şi încă două. Cerinţa CIO a provocat nemulţumuri în Major League Baseball din SUA, forul american respingând orice propunere ca sezonul de baseball să se ?închidă? pe perioada Olimpiadei. Oricum, CIO a arătat foarte clar că doreşte cei mai buni sportivi din orice domeniu la JO pentru ca sportul să aibă o şansă de a fi ales- motiv pentru care Federaţia Internaţională de Baseball a dat asigurări că acest lucru se va întâmpla.
Baseball şi softball au fost elliminate din programul olimpic în 2005 şi deşi au fost găzduite de Beijing, nu vor mai fi prezente la Londra în 2012.
Programul sportiv este stabilit cu şapte ani în avans.
Karate este printre cele mai populare din cele şapte sporturi, cu peste 100 milioane membri, în vreme ce reprezentanţii rolleri-lor speră să convingă CIO prin atracţia pe care o exercită asupra tinerilor.
Rugby se bazează pe succesul ultimei Cupe Mondiale ca dovadă a creşterii popularităţii sale.
După depunerea candidaturii, observatori vor monitoriza sporturile timp de şase luni înainte de a lua o decizie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jocurile Olimpice
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close