Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Schiorul elveţian Daniel Albrecht va fi scos din coma artificială în care e de pe 22 ianuarie

Schiorul elveţian Daniel Albrecht va fi scos din coma artificială în care e de pe 22 ianuarie

Schiorul elveţian Daniel Albrecht va fi scos din coma artificială în care e de pe 22 ianuarie
Sursa foto: Daniel Albrecht
06 Feb 2009   •   20:09

Elveţianul Daniel Albrecht, victima unui tragic accident la un antrenament de pe 22 ianuarie 2009, va fi trezit din coma aritificială care i-a fost indusă imediat după accident. Sportivul a suferit o căzătură foarte puternică la 140 de km/h, suferind, pe lângă altele, şi grave traumatisme cranio-cerebrale. Medicii sunt de părere că starea lui Albrecht este, în acest moment, suficient de stabilă pentru a putea fi trezit în siguranţă.
Anunţul a fost făcut, anunţă Mediafax, vineri, de către medicul echipei masculine de schi a Elveţiei, Hans Spring. "Medicii austrieci au început procesul de scoatere din comă şi i-au redus lui Albrecht tratamentul medicamentos. El se va trezi în două-trei zile", a declarat, încrezător în soarta schiorului, Spring.
"Situaţia lui Albrecht merge în direcţia dorită, dar trebuie să avem răbdare. Deocamdată, ştim că funcţiile plămânilor săi sunt bune, însă nu ne putem pronunţa în plan neurologic. Vom vedea când se va trezi", a completat acesta.
Declaraţia medicului elveţian vine în complatarea a ceea ce spuseseră, joi, reprezentanţii clinicii în care se face recuperarea lui Albrecht, clinica universitară din Innsbruck.
Schiorul Daniel Albrecht, în vârstă de 25 de ani, a trebuit să se lupte cu o puternică inflamaţie pulmonară, febră şi, bineînţeles, efectele loviturii puternice suferite la cap. Elveţianul s-a prăbuşit în timpul unui antrenament la o săritură cu schiurile, în localitatea Kitzbuhel.
Antena3.ro

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close