Antena 3 Sport Alte sporturi Testele antidoping fac ravagii printre concurenţii de la JO de la Vancouver

Testele antidoping fac ravagii printre concurenţii de la JO de la Vancouver

11 Feb 2010   •   14:40
Testele antidoping fac ravagii printre concurenţii de la JO de la Vancouver
Sursa foto: biatlon

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat joi că 30 de sportivi care urmau să participe la Jocurile Olimpice de la Vancouver au fost depistaţi pozitiv la testele antidoping. Ei vor fi excluşi de la competiţia la care urmau să participe. CIO nu a enumerat, însă, numele sportivilor descoperiţi pozitiv cu substanţei interzise.
"Agenţia Mondială Antidoping ne-a anunţat că 30 de sportivi au fost împiedicaţi să participe la JO, deoarece au fost depistaţi pozitiv", a declarat Mark Adams, directorul de comunicare al CIO.
2762 de sportivi sunt înscrişi la competiţia de la Vancouver, Canada, iar 30 din aceştia nu vor mai putea participa după ce au fost depistaţi pozitiv. După această descoperire, CIO a decis să verifice mai mulţi sportivi şi persoanele din anturajul lor.
"Vrem să vedem dacă persoanele din jurul sportivilor - antrenori, medici, oficiali - respectă şi ele principiile etice, dacă vina nu este în totalitate a sportivilor. De cele mai multe ori, un sportiv care a fost depistat pozitiv nu acţionează singur. Este ajutat de medici, antrenori şi aşa mai departe", a declarat Adams.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
cio
Parteneri
x close