Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Tonga a învins Japonia cu 31-18, la Cupa Mondială de rugby

Tonga a învins Japonia cu 31-18, la Cupa Mondială de rugby

Tonga a învins Japonia cu 31-18, la Cupa Mondială de rugby
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    21 Sep 2011   •   15:22

Tonga a obţinut prima victorie din grupa A de la Cupa Mondială de rugby din Noua Zeelandă, după ce a învins cu scorul de 31-18 echipa Japoniei.

În urma acestui rezultat, Tonga păstrează şanse minime de a se califica în sferturile de finală, în timp ce Japonia, care a suferit cea de-a treia înfrângere eliminată, urmând să dispute ultimul meci pe 27 septembrie, în compania Canadei.

Ambele echipe au reuşite câte trei eseuri - Ma'afu, Lokotui, Vainikolo, pentru Tonga şi Hatakeyama, Leitch, Tupuailai, pentru Japonia - diferenţa fiind făcută de Kurt Morath, care a convertit două dintre încercările coechipierilor săi şi a reuşit patru lovituri de pedeapsă.

În astfel de meciuri, trebuie să înscrii cât mai mult din lovituri de pedeapsă şi sunt fericit că am reuşit acest lucru. M-a ajutat şi vântul, dat am şi avut mai mult timp să mă antrenez în această săptămână pentru asemenea momente”, a spus Morath la finalul întâlnirii de la Whangarei.

Tonga va lupta pentru un loc în sferturile de finală cu echipa Franţei, pe 1 octombrie, însă doar în condiţiile în care „cocoşii” nu vor câştiga meciul cu Noua Zeelandă de sâmbătă.

În clasamentul gruepi A, Noua Zeelandă şi Franţa au câte 10 puncte, în timp ce Tonga a urcat pe locul 3, cu 5 puncte.


×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close