Turneul celor Şase Naţiuni: Anglia distruge Italia la Londra, Franţa câştigă dramatic în Irlanda

de Antena3.ro    |    14 Feb 2011   •   11:18
Turneul celor Şase Naţiuni: Anglia distruge Italia la Londra, Franţa câştigă dramatic în Irlanda

Anglia şi Franţa au rămas singurele echipe care au acumulat punctaj maxim după primele două etape ale Turneului celor Şase Naţiuni. Anglia a învins fără drept de apel pe Italia (59-13), în timp ce Franţa s-a impus la Dublin în faţa Irlandei (25-22). În cel de-al treilea meci al rundei, Scoţia a cedat pe teren prproiu în faţa Ţării Galilor (6-24).

Anglia a demonstrat că este principala favorită la câştigarea competiţiei, după ce a distrus Italia în partida de pe Twickenham. Eroul gazdelor a fost Chris Ashton, care a reuşit patru încercări în meciul de la Londra împotriva italienilor. Jucătorul englez îşi continuă astfel forma execelentă arătată şi în prima etapă, când a marcat două eseuri împotriva galezilor.

La succesul echipei lui Martin Johnson au mai contribuit Mark Cueto, James Haskell, Mike Tindall şi Danny Care, fiecare cu câte o încercare, în timp ce singurul eseu al Italiei a fost reuşit de Fabio Ongaro.

Irlanda a început excelent meciul de la Dublin împotriva Franţei, campioana en-titre, conducând cu 7-0 şi 10-3. „Cocoşii” au revenit însă în joc, în special datorită lui Morgan Parra, care a transformat cinci lovituri de pedeapsă. Gazdele au înscris mai multe eseuri, 3 faţă de 1, dar n-au reuşit să câştige, în ciuda presiunii din final.

În etapa următoare este programat derbyul Anglia - Franţa, care probabil va decide câştigătoarea Turneului din acest an. Celelalte meciuri sunt Italia - Ţara Galilor şi Scoţia - Irlanda.

x close