Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Un ciclist belgian de doar de 22 de ani a murit în somn!

Un ciclist belgian de doar de 22 de ani a murit în somn!

Un ciclist belgian de doar de 22 de ani a murit în somn!
Sursa foto: Frederiek Nolf
05 Feb 2009   •   14:08

Organizatorii Turului Qatar-ului la ciclism au avut un şoc atunci când au descoperit, joi dimineaţă, că Frederiek Nolf, un concurent din Belgia, a decedat noaptea, în somn. Eddy Merckx, unul dintre directorii turneului, a fost cel care a făcut publică trista veste.
Ulterior, a confirmat informaţia şi Amaury Sport Organization, societate franceză care organizează evenimentul, prin directorul Christian Prudhomme. Tânărul care ar fi împlinit 22 de ani pe 10 februarie se afla într-o cameră a Hotelului Ritz-Carlton din Doha, Qatar.
"Din respect pentru Frederiek Nolf, cicliştii vor parcurge etapa respectivă în convoi. Am vorbit cu directorul sportiv al lui Nolf, Jean-Pierre Heynderrickx, care mi-a spus cã nimic nu prevestea decesul belgianului. Miercuri, Nolf se afla într-o formă bună", a declarat Merckx, conform Mediafax, despre urmările pe care le va avea decesul ciclistului asupra desfăşurării competiţiei. Astfel, etapa de joi a Turului Qatarului nu se va ţine, diferenţele de timp dintre competitori urmând să fie, practic, aceleaşi, după traseul care va fi parcurs în convoi.
Frederiek Nolf nu este singurul ciclist care a murit în somn, evenimentul având, din păcate, un precedent. Francezul de 23 de ani Fabrice Salancon a decedat, în 2003, în somn, în timpul Turului Germaniei, anunţă sursa citată.
Foto: www.wielernieuws.be
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close