Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Un gest lăudabil! A plătit un milion de dolari pentru medalia lui Klitschko, dar i-a lăsat-o sportivului

Un gest lăudabil! A plătit un milion de dolari pentru medalia lui Klitschko, dar i-a lăsat-o sportivului

Un gest lăudabil! A plătit un milion de dolari pentru medalia lui Klitschko, dar i-a lăsat-o sportivului
Sursa foto: Foto: Mediafax Foto / AFP
de S.T.    |    30 Mar 2012   •   16:25
O medalie de aur a campionului mondial la box din Ucraina, Vladimir Klitschko, a fost cumpărată cu un milion de dolari la o licitaţie organizată în scopuri caritabile, iar cel care a achiziţionat-o a decis ca aceasta să rămână la sportiv, a anunţat fundaţia fraţilor Klitschko, informează AFP.

"Un cumpărător necunoscut a plătit un milion de dolari pentru medalia olimpică a lui Vladimir Klitschko, câştigată la Atlanta, în 1996. Imediat după vânzare, reprezentantul cumpărătorului a anunţat că doreşte ca medalia olimpică să rămână la familia Klitschko", se arată într-un comunicat al fundaţiei ce ajută copiii ucraineni defavorizaţi.

Vladimir Klitschko
, campion mondial la categoria grea, versiunile IBF, WBO şi WBA, fratele lui Vitali, de asemenea campion, în versiunea WBC, a fost profund impresionat de gestul cumpărătorului.

"Această medalie este la originea succesului nostru şi cheia care a deschis multe uşi pentru noi. Visul nostru a devenit realitate. Şi datorită banilor plătiţi pentru medalie de către binefăcător vom putea transforma în realitate visele a sute de mii de copii ucraineni. Vă mulţumesc în numele acestor copii, al părinţilor lor şi al profesorilor", a declarat Vladimir Klitschko.

La licitaţia ce a avut loc la Kiev s-a strâns suma de 1,5 milioane de dolari, fiind vândute, alături de medalie, şi alte obiecte, între care şi un ceas Piaget cu 412 diamante.

×
Subiecte în articol: Vladimir Klitschko medalie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close