Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Vremea face ravagii la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. Mai multe probe au fost amânate

Vremea face ravagii la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. Mai multe probe au fost amânate

Vremea face ravagii la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. Mai multe probe au fost amânate
14 Feb 2018   •   12:40

JO2018 PyeongChang - Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Proba de slalom feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă ediţia 2018 a fost amânată pentru vineri, din cauza vântului foarte puternic care s-a abătut miercuri asupra pârtiei de la Yongpyong, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP. 

Slalomul feminin va figura, aşadar, în programul de vineri, zi în care urmează să se desfăşoare şi proba masculină de slalom super-uriaş, însă pe o altă pârtie. 

Condiţiile meteorologice "urmează să se îmbunătăţească mâine (joi), când se aşteaptă o vreme însorită şi fără vânt", a declarat un purtător de cuvânt al Federaţiei internaţionale de schi (FIS), prezent la faţa locului. 

O singură probă de schi alpin s-a putut desfăşura conform programului iniţial, de la debutul Jocurilor Olimpice, combinata masculină câştigată marţi de austriacul Marcel Hirscher. 

Rafaele de vânt i-au obligat anterior pe organizatori să amâne pentru joi coborârea masculină, prevăzută iniţial duminica trecută, precum şi slalomul uriaş feminin, care ar fi trebuit să se desfăşoare luni. 

"Este enervant, însă preferăm această decizie în locul unor curse care nu sunt echitabile", a declarat preşedintele Federaţiei franceze de schi, Michael Vion, prezent la JO 2018. 

În urmă cu 20 de ani, din cauza căderilor de zăpadă şi a ceţii dense, programul probelor de schi din cadrul Jocurilor Olimpice de la Nagano (Japonia) a fost de asemenea perturbat. 

Proba individuală feminină de biatlon (15 km), programată iniţial miercuri, la care urmează să participe şi românca Eva Tofalvi, a fost amânată pentru joi, au anunţat organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă, ediţia 2018. 

Din cauza rafalelor de vânt prevăzute miercuri seara, în timpul întrecerii, organizatorii au preferat să amâne proba, care va avea loc înaintea celei individuale masculine (20 km), programată de la ora locală 20,20 (13,20 în România).

Vântul determină evacuarea zonei olimpice de la Gangneung

 Un cort care făcea oficiu de sală de presă în exteriorul patinoarului, apoi o parte din zona olimpică din Gangneung, care găzduieşte probele pe gheaţă la Jocurile Olimpice 2018, au fost evacuate din motive de securitate din cauza puternicelor rafale de vânt de miercuri după-amiază, informează AFP. 

Vântul puternic i-a determinat pe organizatori să evacueze această zonă, cel puţin temporar, în timp ce magazinele şi restaurantele şi-au închis obloanele, iar voluntarii, dotaţi cu megafoane, au cerut turiştilor să părăsească zona. 

Ziariştii au fost, de asemenea, evacuaţi din amplasamentul situat în apropierea patinoarului, în timp ce alţi jurnalişti care se aflau într-un alt cort situat în apropierea patinoarului de hochei pe gheaţă au fost deplasaţi în interiorul arenei.

La Gangneung, oraş de pe coasta mării unde se desfăşoară sporturile pe gheaţă, probele nu au avut de suferit de pe urma capriciilor vremii. În schimb, la munte, primele zile ale Olimpiadei au fost perturbate de condiţiile meteo, în special de vânt, care a determinat să amâne cvasi-integralitatea probelor de schi alpin. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Jocurile Olimpice de iarna Pyeongchang
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close