Antena 3 CNN Sport Ana-Maria Popescu după ce a câștigat medalia de argint la spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo: "Mă dor toate, m-am chinuit, e cea mai muncită și mai chinuită medalie”

Ana-Maria Popescu după ce a câștigat medalia de argint la spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo: "Mă dor toate, m-am chinuit, e cea mai muncită și mai chinuită medalie”

„Am 37 de ani, mă dor toate, m-am chinuit, e cea mai muncită și mai chinuită medalie din toată cariera mea, așa că nu-mi pasă de aurul care este la gâtul lui Sun Yiwen”, a declarat Ana-Maria Popescu după ce a câștigat medalia de argint la spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ana-Maria Popescu după ce a câștigat medalia de argint la spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo: "Mă dor toate, m-am chinuit, e cea mai muncită și mai chinuită medalie”
de Claudia Popovici    |    24 Iul 2021   •   23:08

Declarația spadasinei Ana-Maria Popescu a fost postată pe pagina de Facebook a Federației Române de Scrimă care a felicitat-o pentru ambiția şi puterea de care a dat dovadă. 

Aflată la a 5-a participare la Jocurile Olimpice, spadasina Ana Maria Popescu a obținut pentru a doua oară în carieră, la 36 de ani, medalia olimpică de argint, în proba de spadă individual. Medalia obținută de Popescu este totodată și prima a delegației României la Tokyo 2020.

„Mă dor toate, m-am chinuit, e cea mai muncită și mai chinuită medalie”

„Îmi pasă de bucățica asta de metal pe care mi-am dorit-o pentru mine. Și o am, și asta e cel mai important. Și dacă la Beijing n-am avut maturitatea necesară să mă bucur de acea medalie, acum sunt foarte mulțumită de ce-am reușit să fac.

E maxim din ce puteam să fac, la ce pregătire am avut, la ce chin și la cât contează sportul în România, trebuie s-o spunem și pe asta. A fost minunat ce-am reușit să fac astăzi”, a mai spus sportiva.

Popescu a fost învinsă, sâmbătă, în finală, de sportiva chineză Yiwen Sun, favorita numărul 4 a turneului olimpic, cu 11-10, la tușa de aur.

Campioană olimpică cu echipa, în 2016, la Rio de Janeiro, și vicecampioană la individual, în 2008, la Beijing, Ana Maria Popescu a decis in extremis să participe la actuala ediție a Jocurilor, cea de a 5-a ediție la care participă în carieră, după ce în 2020 a suferit o intervenție chirurgicală.

×
Parteneri
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină
x close