Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Cupa Mondială stabileşte noi recorduri de audientă în toată lumea

Cupa Mondială stabileşte noi recorduri de audientă în toată lumea

Cupa Mondială stabileşte noi recorduri de audientă în toată lumea
de M.C.    |    23 Iun 2014   •   08:00

Criticat de mulţi cu privire la deciziile pe care le ia, forul suprem al fotbalului dovedeşte că a fost inspirat atunci când a hotărât ca Brazilia să fie gazda Cupei Mondiale în acest an.

Cifrele oficiale publicate de FIFA arată că actuala ediţie a Cupei Mondiale spulberă toate recordurile televiziunilor în materie de audienţe.

Pentru prima dată, cea mai importantă competiţie fotbalistică a lumii a reuşit să capteze atenţia telespectatorilor din Statele Unite şi Australia, două ţări unde priorităţile în materie de sport sunt cu totul altele. Nici măcar în 1994, atunci când s-a desfăşurat pe continentul nord-american, Cupa Mondială nu a reuşit să sârnească interesul celor din Statele Unite, aşa cum o face actuala ediţie a Mondialelor.

Partida dintre Statele Unite şi Ghana, din prima rundă, a înregistrat un vârf de 11,1 milioane de telespectatori pe ESPN, un record absolut pentru canalul de sport, dintre toate meciurile de la Cupa Mondială.

În Brazilia, partida de deschidere dintre ţara gazdă şi Croaţia a strâns în faţa televizoarelor 42,9 milioane de delespectatori, acesta fiind cel mai urmărit eveniment sportiv al anului.

La fel, interesul maxim în Anglia şi Italia a fost partida dintre cele două ţări, urmărită de 14,2 milioane şi 12,8 milioane de telespectatori, respectiv. Aceasta a fost cea mai mare audienţă TV pentru anul în curs, în ambele ţări.

În Japonia, Germania, Argentina, sau Franţa, jocurile în care au fost implicate echipele naţionale au reuşit, de asemenea, să doboare recordurile locale în materie de audienţe.

Românii sunt şi ei mari consumatori de fotbal, aşa cum era de aşteptat. Partida de deschidere a fost urmărită de 1,8 milioane de persoane, reprezentând cel mai vizionat eveniment al zilei respective.

"Aceste cifre dovedesc cât de popular este fotbalul şi Cupa Mondială, pe tot mapamondul, din Japonia până în Argentina" a spus Niclas Ericson, unul dintre directorii FIFA.

Potrivit unor cifre neoficiale, FIFA a încheiat contracte de transmisiuni ale partidelor de la Cupa Mondială din Brazilia cu peste 700 de producători media, de la televiziuni şi radio şi până la diverse site-uri web.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close