Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Franţa învinge Elveţia cu 5-2 şi este aproape calificată în optimile de finală

Franţa învinge Elveţia cu 5-2 şi este aproape calificată în optimile de finală

Franţa învinge Elveţia cu 5-2 şi este aproape calificată în optimile de finală
de M.T.    |    21 Iun 2014   •   00:01

Franţa a câştigat cu 5-2 în faţa Elveţiei, într-un meci din grupa E disputat la Salvador, şi este aproape calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale.

Este pentru prima oară din 1958 când francezii înscriu cel puţin cinci goluri într-o partidă de la turneul final şi pentru prima oară din 1998, an în care au cucerit trofeul, când reuşesc să câştige primele două meciuri la Cupa Mondială.

În cazul în care Honduras nu pierde cu Ecuador, echipa antrenată de Didier Deschamps va obţine calificarea matematică în faza următoare a competiţiei.

Ar fi trebuit să fie derbyul grupei E, dar a fost doar un monolog al francezilor, care, pe lângă cele cinci goluri, au ratat alte câteva ocazii mari, printre care şi un penalty, relaxându-se doar pe final, atunci când elveţienii au şi reuşit să înscrie. În ciuda faptului că a irosit lovitura de pedeapsă, Benzema a vut din nou o prestaţie senzaţională, marcând un gol şi oferind două pase decisive.

Echipa lui Deschamps a rezolvat practic partida în doar 66 de secunde. Aceasta a fost perioada care s-a scurs între deschiderea scorului, reuşită de Olivier Giroud, cu o lovitură de cap după un corner executat de Mathieu Valbuena, şi golul de 2-0, marcat de Blaise Matuidi, la capătul unui contraatac pornit de la greşeala lui Valon Behrami şi continuat cu primul assist al lui Benzema. Era doar minutul 18, iar Franţa abia se încălzise.

În minutul 31, la puţin timp după ce Admir Mehmedi şi Granit Xhaka au ratat şansa de a readuce Elveţia în meci, Benzema a obţinut un penalty la un duel în careu cu Johan Djourou, dar atacantul lui Real Madrid a executat prost, devenind astfel primul jucător francez care ratează o lovitură de la 11 metri la Cupa Mondială. Diego Benaglio a respins şi, pe urmărire, Yohan Cabaye a trimis în bară din apropiere. Les bleus nu au fost afectaţi de acest moment şi, cu cinci minute înainte de pauză, au dus scorul la 3-0. Un corner al elveţienilor s-a transformat într-un contraatac de manual, iniţiat de Raphael Varane, autorul unei pase superbe pentru Giroud, şi finalizat simplu de Valbuena.

Fotbalul încântător al francezilor a continuat şi după pauză. În minutul 67, noul intrat Paul Pogba i-a oferit o pasă minunată lui Benzema, iar atacantul de 26 de ani a înscris printre picioarele nefericitului Benaglio. După şase minute, s-a făcut 5-0, Benzema aflându-se de această dată la serviciu pentru golul marcat de Moussa Sissoko.

Profitând e o oarecare relaxare a oamenilor lui Deschamps, elveţienii au contribuit şi ei la spectacolul de pe Arena Fonte Nova şi au înscris de două ori în ultimele zece minute. Blerim Dzemaili l-a surprins pe Hugo Lloris cu o execuţie directă dintr-o lovitură liberă de la aproape 30 de metri, în timp ce Granit Xhaka a reuşit cel mai frumos gol al partidei în minutul 87, când a trimis din voleu după o pasă peste întreaga apărare franceză a lui Gokhan Inler, şi a stabilit astfel rezultatul final.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close