Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Goldman Sachs: Brazilia şi Argentina vor juca finala Cupei Mondiale

Goldman Sachs: Brazilia şi Argentina vor juca finala Cupei Mondiale

Goldman Sachs: Brazilia şi Argentina vor juca finala Cupei Mondiale
de M.T.    |    28 Mai 2014   •   11:55

Marile rivale Brazilia şi Argentina ar urma să se întâlnească în finala Cupei Mondiale din această vară, susţine un studiu realizat de celebra companie Goldman Sachs, informează Reuters.

Mai mult decât atât, predicţia celor de la Goldman cuprinde şi scorul din ultimul act al turneului care va debuta pe 12 iunie, acesta urmând să fie câştigat cu 3-1 de echipa Braziliei.

Potrivit studiului realizat de Goldman Sachs, probabilitatea ca Brazilia să obţină al şaselea titlu mondial este de 48,5%, următoarele favorite fiind Argentina (14,1%) şi Germania (11,4%).

Predicţiile se bazează pe analizarea a nu mai puţin de 14.000 de meciuri internaţionale disputate din 1960 până în prezent.

„Evident, cu greu poate fi considerat surprinzător faptul că cea mai de succes echipă naţională din istoria fotbalului este favorită să câştige Cupa Mondială pe teren propriu. Dar amploarea avantajului Braziliei este totuşi izbitoare”, notează studiul, realizat de Jan Hatzius, Sven Jari Stehn şi Donnie Millar.

Goldman Sachs susţine că Brazilia va ajunge în finală după ce va elimina Olanda, Uruguay şi Germania, în timp ce Argentina ar urma să treacă de Ecuador, Portugalia şi Spania.

Ediţia din acest an a Cupei Mondiale este a cincea din istorie care se dispută în America de Sud, precedentele patru ediţii fiind câştigate de fiecare dată de echipe de pe acest continent.

Cu toate acestea, predicţiile Goldman Sachs trebuie privite cu rezerve. În 2010, compania dădea Braziliei 26,6% şanse de a cuceri trofeul, însă acesta a fost câştigat de Spania, după ce Selecao a fost eliminată în sferturile de finală de viitoarea finalistă, Olanda.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close