Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Noua Zeelandă a obţinut o calificare istorică la Cupa Mondială. "All Whites" au învins Bahrain cu 1-0 (VIDEO)

Noua Zeelandă a obţinut o calificare istorică la Cupa Mondială. "All Whites" au învins Bahrain cu 1-0 (VIDEO)

Noua Zeelandă a obţinut o calificare istorică la Cupa Mondială. "All Whites" au învins Bahrain cu 1-0 (VIDEO)
Sursa foto: rory fallon
15 Noi 2009   •   14:23

Echipa naţională a Noii Zeelande a obţinut, sâmbătă, biletele pentru Cupa Mondială din Africa de Sud după o victorie palpitantă în faţa reprezentativei statului Bahrain. Naţionala "Kiwi" s-a impus cu 1-0 printr-un gol al lui Fallon, şi a beneficiat de mult noroc când oaspeţii au ratat un penalty, pentru a obţine calificarea în faţa a 35.000 de fani în delir.
La 27 de ani de la prima şi singura calificare a Noii Zeelande la un turneu final de Cupă Mondială, echipa antrenată de Ricki Herbert a reuşit ceea ce părea imposibil şi a ajuns în elita fotbalului mondial, acolo unde România încă visează să ajungă iar. Venind după un rezultat de 0-0 obţinut în manşa tur, la Manama, campionii Oceaniei au fost purtaţi pe umeri de un public incredibil în arena Westpac din Wellington. Meciul a fost, însă, foarte greu pentru modesta echipă insulară, cu toate că Rory Fallon a deschis scorul pentru echipa sa în minutul 45. Cei din Bahrain au presat, apoi, ştiind că au nevoie de doar un gol pentru calificare, iar în minutul 50 au obţinut un penalty. Sayed Mohamed Adnan a ratat, însă, iar scorul s-a menţinut până la final, potrivit fifa.com.
"Acest grup de jucători a dat totul pentru a realiza acest vis, au totul în ultimii patru ani", şi-a lăudat Herbert jucătorii.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close