Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Ronaldo a fost cooptat în Comitetul de Organizare al Cupei Mondiale din 2014

Ronaldo a fost cooptat în Comitetul de Organizare al Cupei Mondiale din 2014

Ronaldo a fost cooptat în Comitetul de Organizare al Cupei Mondiale din 2014
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    02 Dec 2011   •   13:55

Fostul fotbalist brazilian Ronaldo, de două ori câştigător al Balonului de Aur, a fost cooptat în Comitetul de Organizare al Cupei Mondiale din 2014, competiţie care va avea loc în Brazilia.

Nominalizarea celui supranumit „Il Fenomeno” nu a reprezentat o surpriză pentru nimeni, Ronaldo cucerind două titluri mondiale cu naţionala Braziliei, în 1994 şi 2002, şi fiind jucătorul cu cele mai multe goluri reuşite la turneele finale de campionat mondial, 15 şi 11 meciuri.

Nu mă pot gândi la nimeni care să simbolizeze identitatea noastră naţională mai bine decât Ronaldo, un om care a demonstrat că brazilienii pot ajunge în vârf. I-am urmărit fiecare pas în fantastica sa carieră şi ştim că este omul potrivit la momentul potrivit”, a declarat Ricardo Teixeira, preşedintele federaţiei braziliene, dar şi al Comitetului de Organizare al Cupei Mondiale.

Pentru mine, este o onoare să accept această mare provocare. Această Cupă Mondială este a oamenilor din Brazilia şi vreau să-mi aduc contribuţia la succesul său. Vom monitoriza pregătirile de aproape şi vom arăta cât de mândri suntem că vom găzdui o astfel de competiţie”, a spus Ronaldo, care s-a retras oficial în luna iunie, într-un amical disputat împotriva naţionalei României.

Ronaldo Luis Nazario de Lima, în vârstă de 35 de ani, a evoluat în careira sa la Cruzeiro, PSV Eindhoven, FC Barcelona, Internazionale Milano, Real Madrid, AC Milan şi Corinthians, şi a fost prezent la patru ediţii ale Cupei Mondiale cu naţionla Braziliei, în 1994, 1998, 2002 şi 2006.

×
Subiecte în articol: Ronaldo Cupa Mondiala 2014 Brazilia
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close