Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Studiu: Echipele calificate la CM 2022 ar trebui să meargă în Qatar cu o lună înainte de competiţie

Studiu: Echipele calificate la CM 2022 ar trebui să meargă în Qatar cu o lună înainte de competiţie

Studiu: Echipele calificate la CM 2022 ar trebui să meargă în Qatar cu o lună înainte de competiţie
de M.T.    |    23 Aug 2013   •   13:12

Un studiu realizat de Universitatea din Bedfordshire, Marea Britanie, arată că echipele care vor participa la Cupa Mondială din 2022 ar trebui să meargă în Qatar cu o lună înainte de începutul turneului final.

Potrivit AFP, citată de Mediafax, oamenii de ştiinţă recomandă echipelor care se vor califica să se deplaseze în Qatar cu cel puţin patru săptămâni înainte de startul competiţiei, în condiţiile în care, pe timpul verii, temperaturile din această ţară pot ajunge la 50°C.

„Performanţa fizică şi luarea deciziilor vor fi afectate de caniculă", a declarat profesorul John Brewer, de la departamentul de Ştiinţă a Sportului.

„Cercetările pe care le-am făcut au presupus simularea exigenţelor unui meci de fotbal în condiţii cât mai apropiate de cele din Qatar. Rezultatele nu sunt surprinzătoare, însă am descoperit că organismele jucătorilor se pot adapta la condiţii extreme dacă echipa ajunge în Qatar suficient de devreme", a explicat Brewer.

Deşi Cupa Mondială din 2022 este programată vara, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi-a exprimat în luna iulie dorinţa ca turneul să aibă loc iarna, soluţie agreată şi de conducătorul UEFA, Michel Platini.

Marile campionate europene, în special Premier League, se opun însă acestei idei, deoarece o astfel de programare le-ar afecta calendarele.

Comitetul Executiv al FIFA va analiza propunerile privind schimbarea datei de începere a turneului final al CM din 2022, la începutul lunii octombrie, la Zurich.

×
Subiecte în articol: studiu alegeri
Parteneri
Incendiu într-o hală cu produse petroliere, în Ploieşti
x close