Antena 3 CNN Sport Fotbal extern A murit Socrates. Legenda Braziliei avea doar 57 de ani

A murit Socrates. Legenda Braziliei avea doar 57 de ani

A murit Socrates. Legenda Braziliei avea doar 57 de ani
04 Dec 2011   •   13:10

Legendarul jucător brazilian Socrates a murit la vârst de 57 de ani după ce a suferit o infecţie intestinală. Idoul Cupei Mondiale din 1982, care a adunat 60 de selecţii pentru ţara sa, a fost internat în spital joi, când s-a simţit rău după o cină la un hotel din Sao Paulo.

Fostul erou de la Corinthians a fost dus la spital cu suspiciunea de toxinfecţie alimentară, dar a fost plasat imediat la terapie intensivă după ce s-a descoperit că a făcut un şoc spetic. A fost pentru a treia oară în ultimele patru luni în care Socrates a fost tratat într-o unitate de terapie intensivă, abuzul de alcool cauzându-i hemoragii stomacale în luna august.

Socrates, care a jucat pentru Brazilia la Cupele Mondiale din 1982 şi 1986, a petrecut alte 17 zile în spital în septembrie, cu probleme la ficat, recomandându-i-se un transplant.

Pe numele întreg Socrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira, brazilianul a cunoscut faima la Corinthians la începutul anilor 1980 şi a mai jucat în Italia la Fiorentina, în sezonul 1984-1985.

Socrates a făcut parte din echipa Braziliei la CM 1982 care s-a clasat pe locul 2 într-un top 10 al celor mai bune echipe care nu au reuşit să câştige titlul mondial, realizat de Antena3.ro.






×
Subiecte în articol: Brazilia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close