Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Abandonat, Henry spune că a fost aproape de a se retrage după henţul comis în meciul cu Irlanda

Abandonat, Henry spune că a fost aproape de a se retrage după henţul comis în meciul cu Irlanda

Abandonat, Henry spune că a fost aproape de a se retrage după henţul comis în meciul cu Irlanda
Sursa foto: Thierry Henry
23 Noi 2009   •   12:58

Thierry Henry a trecut prin momente grele după meciul de baraj pentru Cupa Mondială cu Irlanda. Franţa a obţinut accesul la Mondiale după un gol care nu s-ar fi marcat fără henţul lui Henry, iar atacantul de 32 de ani a resimţit din plin după meci presiunea şi furia presei, a opiniei publice şi a oamenilor din fotbal. Dezamăgit că Federaţia Franceză nu l-a apărat decât foarte târziu, Henry a fost chiar la un pas de a lua decizia să se retrage de la echipa naţională.
"Mi-am pus problema de a mă retrage. Însă m-am hotărât, mă voi lupta până la capãt. În ciuda a tot ce s-a întâmplat şi a faptului că m-am simţit abandonat, nu îmi voi lăsa ţara. În ziua de după meci şi chiar încă o zi după aceea, m-am simţit singur, cu adevărat singur. Abia după ce am dat publicităţii un comunicat au reacţionat şi cei de la federaţia franceză", a declarat Henry, transmite Mediafax.
Atacantul francez a fost criticat în termeni duri după meci, în special de oficiali ai Federaţiei Irlandeze de Fotbal, dar chiar şi de oameni de stat irlandezi, fiind catalogat drept trişor. Henry a spus de la bun început că henţul a venit în urma unei reacţii instinctuale. Cu toate acestea, puţină lume l-a crezut pe cuvânt, având în vedere entuziasmul arătat de jucător după golul marcat de Gallas din centrarea sa.
"Nu trebuia să reacţionez astfel. Însă, sincer să fiu, a fost o reacţie incontrolabilă. Regret asta", a spus Henry în cotidianul francez L'Equipe.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Thierry Henry nationala frantei
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close