Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Alarme false cu bombă în Africa de Sud, înaintea tragerii la sorţi pentru grupele CM 2010

Alarme false cu bombă în Africa de Sud, înaintea tragerii la sorţi pentru grupele CM 2010

Alarme false cu bombă în Africa de Sud, înaintea tragerii la sorţi pentru grupele CM 2010
04 Dec 2009   •   16:22

Trei alarme false cu bombă i-au pus pe jar pe poliţiştii din Cape Town, vineri, în ziua în care este programată tragerea la sorţi pentru grupele de la Cupa Mondială din 2010.

În jurul prânzului, centrul de conferinţe unde va avea loc ceremonia - şi unde sunt aşteptate personalităţi precum perşedintele sud-african Jacob Zuma, actriţa Charlize Theron sau fotbalistul David Beckham - a fost închis. "În jurul orei 13:00 GMT un jurnalist străin le-a spus poliţiştilor care controlează accesul în centru că are o bombă în rucsac. El a lăsat rucsacul să-i cadă din mână şi a încercat să fugă", a declarat Vishnu Naidoo, purtătorul de cuvânt al poliţiei sud-africane.

În rucsac s-a dovedit a fi doar un aparat foto, dar oficialul poliţiei a refuzat să ofere detalii despre naţionalitatea jurnalistului sau dacă acesta avea acreditare valabilă pentru tragerea la sorţi.

Alte două alerte false au fost declanşate la aeroportul internaţional din Cape Town de un individ "identificat şi arestat", relatează Mediafax. Cei doi riscă pedepse cu închisoarea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Mondiala
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close