Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Brazilia a pornit cu stângul la Copa America: 0-0 cu Venezuela

Brazilia a pornit cu stângul la Copa America: 0-0 cu Venezuela

Brazilia a pornit cu stângul la Copa America: 0-0 cu Venezuela
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
04 Iul 2011   •   11:03

Câştigătoarea ultimelor două titluri la Copa America, naţionala Braziliei, a debutat cu stângul la ediţia din acest an a celei mai vechi competiţii continentale. Echipa antrenată de Mano Menezes nu a reuşit decât o un 0-0 în faţa Venezuelei, într-o partidă desfăşurată în La Plata.

În ciuda faptului că a beneficiat de un trio ofensiv format din Robinho, Pato şi Neymar, Brazilia a avut o evoluţie neconvingătoare şi şi-a creat foarte puţine ocazii clare de a marca. cea mai importantă dintre ele a venit în prima repriză, atunci când Pato a lovit transversala, după o acţiune a lui Dani Alves.

Este un rezultat rău pentru noi. Atacul nostru a fost practic inexistent, mai ales în repriza a doua”, a spus selecţionerul Mano Menezes la finalul întâlnirii, în timp ce fundaşul lui Milan, Thiago Silva, a găsit o altă explicaţie pentru semieşecul înregistrat de Selecao: „Dacă am fi marcat în prima repriză, rezultatul ar fi fost cu siguranţă altul”.

De cealaltă parte, Venezuela a arătat ca o echipă care şi-a învăţat exact lecţia şi care a ştiut exact ceea ce îşi doreşte. Bine organizată în defensivă, este adevărat, profitând şi de lipsa de idei a adversarilor, naţionala considerată de mulţi cea mai slabă din America de Sud a reuşit pentru prima oară în istoria întâlnirilor directe cu Brazilia de la Copa America să nu părăsească terenul învinsă.

Este o realizare importantă. Am jucat un fotbal bun şi suntem convinşi că putem realiza multe lucruri deosebite aici”, a declarat mijlocaşul Franklin Lucena.

Şi cealaltă partidă a Grupei B, care a avut loc la Santa Fe între Paraguay şi Ecuador, s-a încheiat fără goluri, însă fotbalul jucat de cele două echipe a fost mult mai generos.

Sfertfinalistă la ultima ediţie a Cupei Mondiale, naţionala Paraguayului a avut ocaziile mai importante, însă lipsa de atenţie la finalizare şi ghinionul a păstrat rezultatul neschimbat.

Probabil ar fi trebuit să câştigăm, dar ăsta e fotbalul. Diferenţa dintre echipele sud-americane nu mai este atât de mare ca în trecut. În aceste două zile, am văzut cum Bolivia, Venezuela şi Ecuador pot juca de la egal la egal cu orice, astfel că orice punct este important”, a declarat la sfârşitul meciului Nelson Valdez, atacantul naţionalei Paraguayului.

×
Subiecte în articol: Brazilia Venezuela Paraguay ecuador
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close