Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Brazilia nu crede în "visul american" şi câştigă Cupa Confederaţiilor în faţa S.U.A., cu 3-2 (VIDEO)

Brazilia nu crede în "visul american" şi câştigă Cupa Confederaţiilor în faţa S.U.A., cu 3-2 (VIDEO)

Brazilia nu crede în "visul american" şi câştigă Cupa Confederaţiilor în faţa S.U.A., cu 3-2 (VIDEO)
Sursa foto: luis fabiano
28 Iun 2009   •   23:23

Victorie foarte grea pentru Brazilia, care la pauza finalei Cupei Confederaţiilor din Africa de Sud a trebuit să suporte un umilitor 0-2. Jocul pragmatic al Americii părea aproape de a crea o mare surpriză, dar revirimentul Braziliei nu putea să nu apară şi Luis Fabiano împreună cu Lucio au adus un nou trofeu naţionalei "Carioca". Trebuie apreciat, însă, felul în care americanii au crezut în şansa lor şi faptul că au administrat Spaniei prima înfrâgere după 35 de meciuri, în meciul precedent.
Semnele îngrijorătoare nu erau deloc puţine pentru Brazilia înaintea finalei Cupei Confederaţiilor cu S.U.A, de la victoria chinuită din turul precedent, cu Africa de Sud, până la jocul excelent făcut de americani în ultimele două partide. Cu un singur accidentat, fundaşul central Juan de la AS Roma, brazilienii ar fi trebuit să îşi domine puternic adversarii, dar prima fază a meciului le-a aparţinut nord-americanilor şi a fost ceea ce era mai rău, un gol. Yankeii au preluat conducerea în minutul 10, când Clint Dempsey, de la Fulham, a avut o execuţie perfectă la o pasă din adâncime, trimiţând mingea în poarta braziliei cu un demivole de calitate. 1-0, şi brazilienii nu se simţeau confortabil.

Brazilienii au încercat să revină în atac, dar Kaka şi compania s-au lovit de o defensivă foarte bine organizată a băieţilor lui Bob Bradley. Profesionismul americanilor şi-a mai spus odată cuvântul în minutul 27 când, după un şut periculos respins de portarul Tim Howard, colegii săi au recuperat mingea şi au pornit un contraatac ucigător, cu un-doiuri inspirate şi un şut excelent cu stângul al lui Landon Donovan de la LA Galaxy pe sub Julio Cesar, în plasa porţii Braziliei. Două goluri din doar două şuturi la poartă ale S.U.A. Scorul înregistrat pe tabelă devenea deja unul şocant, iar Robinho şi Andre Santos au încercat să repare umilinţa, dar şuturile lor periculoase au fost respinse.

Pauză tensionată în vestiarul Braziliei, cu jucătorii "carioca" admonestaţi serios de Carlos Dunga. Se pare, însă, că scorul de 0-2 le-a zgândărit orgoliul brazilienilor, deoarece aceştia au redus din handicap la doar un minut după pauză, când Luis Fabiano, atacant la FC Sevilla, a prins un şut din întoarcere letal şi l-a învins pe Tim Howard.

Golul le-a tăiat americanilor orice ambiţii ofensive, Bradley cerând retragerea în apărare. Brazilia a început să atace susţinut da, deşi mai avea nevoie de un gol, jucătorii au fost lipsiţi de inspiraţie. În minutul 61, însă, a venit un moment controversat, când, după o lovitură de cap a lui Kaka, mingea a părut să intre în poartă cu întreaga circumferinţă înainte de a fi respinsă de Howard. Arbitrul nu a semnalat, însă golul, iar brazilienii şi-au reluat atacurile.
Dominarea Braziliei, deşi nu foarte puternică, a dat totuşi roade în minutul 74. Kaka a primit o minge pe stânga şi a arătat poate cea mai mare calitate a sa, pătrunderile în viteză. Mjlocaşul Realului a avansat cu mingea până la colţul careului mic şi i-a pus mingea pe tavă, în faţa porţii goale, lui Robinho. Capriciosul atacant a trimis, incredibil în bară, dar mingea a ajuns la acelaşi Luis Fabiano, care a trimis cu capul în poartă, evitând plonjonul disperat al lui Howard.

Căderea americanilor a devenit evidentă în acest moment şi atacurile Braziliei s-au concretizat din ce în ce mai des în şuturi periculoase. Robinho a ratat cu seninătate da căpitanul echipei, Lucio, a reparat greşeala colegului său în minutul 85 şi, la o lovitură de colţ, s-a ridicat peste apărarea adversă şi a trimis în poartă cu bara. Fundaşul lui Bayern a adus Brazilia în avantaj cu doar cinci minute înainte de final, iar "visul american" se năruia. Finalul partidei le-a convenit de minune brazilienilor care au ţinut mingea cu uşurinţă şi au aşteptat ultimul fluier cu un sentiment care le era atât de îndepărtat în minutul 45, liniştea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Brazilia SUA cupa confederatiilor
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close