Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bundesliga: Bayern şi Leverkusen fac paşi greşiţi, Dortmund îşi măreşte avansul

Bundesliga: Bayern şi Leverkusen fac paşi greşiţi, Dortmund îşi măreşte avansul

Bundesliga: Bayern şi Leverkusen fac paşi greşiţi, Dortmund îşi măreşte avansul
Sursa foto: Foto: soccerreality.com
06 Feb 2011   •   15:51

Nici Bayer Leverkusen şi nici Bayern Munchen, ocupantele locurilor 2 şi 3 în Bundesliga, nu au profitat de pasul greşit al liderului Borussia Dortmund, care vineri a remizat pe teren propriu în derbyul Ruhrului, 0-0 cu Schalke.

Campioana en-titre a pierdut surprinzător la Koln, după ce a condus cu 2-0 la pauză, în timp ce „farmaciştii” au fost învinşi de Nurnberg. Astfel, echipa antrenată de Jurgen Klopp îşi măreşte la 12 puncte avansul în fruntea clasamentului.

Speranţele lui Bayern Munchen de a-şi apăra titlul de campioană, oricum destul de mici, au primit sâmbătă o grea lovitură. Bavarezii au avut 2-0 la pauză în meciul cu FC Koln, dar au pierdut în cele din urmă cu 3-2, după o repriză secundă de coşmar.

Neînvinşi în 2011, elevii lui Louis Van Gaal au dat senzaţia că pot continua seria pozitivă, după au deschis scorul prin Mario Gomez, iar apoi şi-au dublat avantajul prin Hamit Altintop. Gazdele au întors însă rezultatul în repriza a doua, prin reuşita lui Clemens şi dubla lui Novakovic.

Din 30 noiembrie 1997 nu se mai întâmplase ca Bayern Munchen să piardă în Bundesliga după ce a condus la o diferenţă de două goluri. Atunci, bavarezii au fost învinşi cu 4-2 de Leverkusen.

„Am irosit o şansă imensă de a ne apropia de vârful clasamentului. Este de necrezut cum am scăpat meciul din mână, după ce am dominat autoritar prima repriză. Am încercat să revenim la 3-2, dar era deja prea târziu”, a declarat la finalul meciului Louis Van Gaal.

O altă echipă care ar fi putut profita de remiza Borussiei Dortmund, Bayer Leverkusen, a pierdut cu 1-0 la Nurnberg. Unicul gol al meciului a fost marcat de Christian Eigler, în minutul 60. Acelaşi jucător avea să fie eliminat pentru două cartonaşe galbene în finalul partidei.

În ciuda înfrângerii suferite, „farmaciştii” îşi păstrează poziţia a doua în clasament.

Rezultate Bundesliga, etapa a 21-a

Dortmund - Schalke 0-0

Mainz - Werder Bremen 1-1

Hoffenheim - Kaiserslautern 3-2

FC Koln - Bayern 3-2

Hannover 96 - Wolfsburg 1-0

Nurnberg - Leverkusen 1-0

Monchengladbach - Stuttgart 2-3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close