Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bundesliga: Leverkusen învinge pe Schalke şi se apropie la şapte puncte de Dortmund

Bundesliga: Leverkusen învinge pe Schalke şi se apropie la şapte puncte de Dortmund

Bundesliga: Leverkusen învinge pe Schalke şi se apropie la şapte puncte de Dortmund
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mar 2011   •   12:46

Lupta pentru titlu în Bundesliga pare să se fi relansat. Considerată la un moment dat campioană certă, Borussia Dortmund continuă să piardă teren, iar cea care ar putea profita este Bayer Leverkusen, care în ultima etapă s-a impus cu 2-0 în faţa lui Schalke 04 şi s-a apropiat la numai şapte puncte de primul loc.

Schimbarea de antrenor nu a avut efect la Schalke. Echipa lui Ciprian Deac, neoprit în lot pentru acest meci, continuă sp aibă un sezon dezamăgitor, fiind învinsă şi de Leverkusen, scor 0-2. „Aspirinele” au deschis scorul în minutul 19 prin elveţianul Eren Derdiyok şi şi-au dublat avantajul în repriza a doua, atunci când Metzelder şi-a marcat un autogol. Bucuria lui Ballack&co. a fost însă umbrită de anunţul că Jupp Heynckes va părăsi echipa la finalul sezonului, urmând cel mai probabil să preia conducerea tehnică a lui bayern Munchen. În locul său va sosi Robin Dutt, 46 de ani, actualul antrenor al celor de la Freiburg.

Borussia Dortmund a pierdut încă două puncte, după ce a reuşit doar un rezultat de egalitate, scor 1-1, pe propriul teren împotriva celor de la Mainz. Liderul Bundesligii a deschis scorul prin Hummels în debutul meciului, însă oaspeţii au egalat în minutul 89 prin Sliskovic şi se află în continuare pe locul 5, poziţie care le asigură calificarea în viitoarea ediţie a Europa League.

Continuă şi visul celor de la Hannover de a evolua în Liga Campionilor sezonul următor. Echipa pregătită de Mirko Slomka a învins pe teren propriu pe Hoffenheim, scor 2-0, şi şi-a consolidat poziţia a treia în clasament, cu două puncte mai mult decât Bayern Munchen, care a trecut peste şocul eliminării cu Inter şi s-a impus la Freiburg cu 2-1, golul victoriei fiind reuşit în ultimele minute de Ribery.

Bundesliga, etapa 27-a

Monchengladbach - Kaiserslautern 0-1
Hamburg - FC Koln 6-2
Eintracht - St. Pauli 2-1
Freiburg - Bayern 1-2
Hannover - Hoffenheim 2-0
Nurnberg - Werder Bremen 1-3
Dortmund - Mainz 1-1
Leverkusen - Schalke 2-0
Stuttgart - Wolfsburg 1-1

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close