Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cele mai potrivite 10 nume din lumea fotbalului. De la cehul Petr Cech la interistul Mauro Milanese

Cele mai potrivite 10 nume din lumea fotbalului. De la cehul Petr Cech la interistul Mauro Milanese

Cele mai potrivite 10 nume din lumea fotbalului. De la cehul Petr Cech la interistul Mauro Milanese
23 Mar 2010   •   19:42

Unii jucători par predestinaţi să joace la anumite cluburi din Europa şi asta datorită numelor lor. Dacă Marco Delvecchio a ratat şansa să joace pentru echipa Juventus Torino, cunoscută şi drept "la Vecchia Signora", Goal.com a reuşit să găsească alţi zece fotbalişti sau antrenori care se potrivesc perfect cu echipele la care sunt angajaţi.

10. Flavio Roma, Lazio Roma (1991-1995)
Roma şi-a făcut un nume la Monaco, dar s-a născut în Roma şi şi-a început cariera la echipa de tineret a clubului Lazio. A fost apoi promovat la prima echipă, dar nu a jucat din păcate niciodată în Serie A.

9. Petr Cech, Cehia (2002 ? prezent)
Ar părea evident faptul că Petr Cech joacă pentru Cehia, dar nu şi dacă îi menţionăm pe Vincenzo Italiano - născut în Germania -, care nu a jucat niciodată pentru Italia, sau pe Nastja şi Ales Ceh, care au evoluat pentru Slovenia.

8. Mickael Marsiglia, Olympique Marseille (2000 ? 2003)
Puţin cunoscutul mijlocaş a fost transferat în 2000 pe Velodrome pentru a-l înlocui pe Robert Pires, care plecase la Arsenal. Probabil numele lui, care în italiană se traduce Marsilia, i-a păcălit pe directorii l'OM, pentru că Marsiglia nu a jucat decât 3 jocuri în Ligue 1, după care şi-a continuat cariera în ligile inferioare din Spania, Scoţia, Elveţia, precum şi în Israel, înainte să se stabilească în liga a patra din Italia.

7. Mauro Milanese, Inter Milano (1998-1999)
Acest fundaş a jucat pentru 13 echipe diferite în cariera lui mediocră, iar vârful a fost atins cu siguranţă la vârsta de 28 de ani, când Milanese a fost transferat, ei bine, nu de AC Milan, ci de Inter Milano. El chiar a înscris un gol pentru Nerazzurri, înainte să fie lăsat să plece. Milanese s-a retras vara trecută.

6. Stefano Fiore, Fiorentina (2005-2006)
Fiorentina a fost chiar ultima echipă decentă pentru Stefano Fiore, marea speranţă a fotbalului italian din urmă cu zece ani, a cărui carieră a fost distrusă la Lazio şi Valencia. Adus sub formă de împrumut de la gruparea spaniolă, Fiore a ajutat gruparea Viola să termine pe locul patru în Serie A, pentru ca apoi să i se respingă varianta unui transfer definitiv.

5. Raul Gonzalez Blanco, Real Madrid (1992 ? prezent)
Cu un aşa nume este ciudat că Raul a fost fan al lui Atletico pe când era copil. Când Jesus Gil a închis academia de tineret Los Colchoneros, greşeala a fost reparată. Raul este acum o legendă pentru "Los Blancos".

4. Fernando De Napoli, Napoli (1986-1992)
Născut în provincia Avellino în sudul Italiei, talentatul mijlocaş şi-a petrecut în mod logic cei mai buni la Napoli. De Napoli a fost motorul echipei conduse de Diego Maradona, câştigând două titluri în Serie A şi Cupa UEFA. A reprezentat totodată naţionala Italiei în 54 de partide şi a făcut parte din echipa care a fost învinsă de Argentina lui Diego Maradona în semifinalele Cupei Mondiale din 1990, pe stadionul Sao Paolo din Napoli.

3. Arsene Wenger, Arsenal Londra (1996 ? prezent)
După minunile pe care le-a făcut la cârma "tunarilor" în cei 14 ani de antrenorat, nu este de mirare că mulţi vorbesc despre clubul londonez ca fiind Arsene FC.

2. Viaceslav Groznîi, Terek Groznîi (2008-2009)
Groznîi înseamnă "cel groaznic" în rusă. Avem astfel de-a face cu un antrenor groaznic ce a lucrat pentru o echipă dintr-un oraş groaznic. Ucraineanul a ajutat însă nou-promovata formaţie cecenă să obţină un loc la mijlocul clasamentului în 2008, repetând performanţa şi anul trecut, după care şi-a dat demisia din cauza stării de sănătate. Acum lucrează la Arsenal Kiev, unde l-a înlocuit pe fostul star de la Juventus, Alexander Zavarov, care a fost concediat pentru că era mai mereu beat.

1. Wolfgang Wolf, Wolfsburg (1998-2003)
Cu siguranţă cea mai bună potrivire de nume dintre o persoană şi clubul pe care îl reprezintă. Wolfsburg a fost primul mare club din cariera de antrenor a fostului fundaş de la Kaiserslautern, iar aventura a fost un succes. "Lupii" au terminat sezonul din Budnesliga în jumătatea superioară a clasamentului şi s-au calificat până în turul trei al Cupei UEFA. Basmul s-a încheiat când Wolf a fost demis în martie 2003, însă există zvonuri că acesta pregăteşte o revenire în haită, fiind plictisit de provocările din liga a treia, unde antrenează pe Kickers Offenbach.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Arsene Wenger
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close