Antena 3 CNN Sport Fotbal extern ConceiCIAO? CFR Cluj îşi arată limitele şi pierde dramatic acasă cu Sparta, scor 2-3

ConceiCIAO? CFR Cluj îşi arată limitele şi pierde dramatic acasă cu Sparta, scor 2-3

ConceiCIAO? CFR Cluj îşi arată limitele şi pierde dramatic acasă cu Sparta, scor 2-3
Sursa foto: lacina traore
05 Noi 2009   •   23:59

CFR Cluj a pierdut, joi, într-o manieră dramatică, partida cu cehii de la Sparta Praga şi mai are doar sanse teoretice de a se califica în şaisprezemile Europa League. CFR Cluj a fost surclasată la aproape toate capitolele de o echipă care a venit în Romania cu multe rezerve. Chiar şi în aceste condiţii, CFR a reuşit să revină de la 0-2 în minutul 90, cu doi oameni mai puţin pe teren. Cu toate acestea, naivitatea şi lipsa de inspiraţie a lui Conceicao au dus la pierderea partidei în cele din urmă.
S-ar putea crede că o înfrângere clară la Praga, cu Sparta, ar fi îndeajuns pentru a trezi din letargie o echipă a CFR-ului înţesată cu vedete sudamericane şi nu numai. Cu toate acestea, însă, echipa lui Toni Conceicao a surprins negativ şi prima repriză a meciului CFR Cluj - Sparta Praga le-a aparţinut aproape în totalitate cehilor. Echipa care în campionat nu poate scoate decât remize a făcut spectacol la Cluj-Napoca în condiţiile în care a titularizat mai mulţi jucători care sunt, în mod normal, rezerve.
Doar şapte minute le-a trebuit "arţăgoşilor" cehi pentru a trece în avantaj în meciul de pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu". Holenda a fost cel care i-a şocat pe români cu un şut pe jos, la colţul scurt, de lângă neatentul Tony. CFR, rănită în orgoliu, a fost aproape de a marca la faza imediat următoare, dar tot oaspeţii au fost cei care au modificat tabela. Acelaşi Holenda a smuls un suspin din tribune în minutul 13, când a ajuns primul la o minge pe care Nuno Claro credea deja că a prins-o. Balonul deviat pe sub portarul portughez s-a strecurat în poartă şi tabela arăta un neverosimil 0-2!
Situaţia era una foarte delicată pentru CFR, astfel că jucătorii echipei ardelene au ieşit la joc, creându-şi câteva ocazii prin Traore, iar golul a venit în minutul 25. Atacantul de 18 ani a preluat pe piept o minge deviată cu capul de Nei şi a şutat peste Blazek, ducând deficitul la un gol. A fost, însă, un foc de paie, întrucât cehii au controlat jocul până la pauză, Wilfried şi Holenda trecând pe rând pe lângă goluri care păreau ca şi făcute.
Neputinţa în atac a CFR-ului a devenit tot mai evidentă în repriza secundă, iar Toni Conceicao a încercat să îşi vitalizeze atacul introducându-i pe Dubarbier şi pe Mara. Spre ghinionul său, imediat după a doua schimbare, în minutul 65, Gabi Mureşan a făcut o imprudenţă crasă şi a îngreunat misiunea echipei sale, luând al doilea cartonaş galben.
Paritda a căpătat accente hilare pe finalul meciului, când clujenii nu au reuşit absolut nimic în atac, fanii huiduindu-şi favoriţii la fiecare pasă greşită şi cerând "Demisia" antrenorului portughez. Zeman a fost aproape de a dubla avantajul oaspeţilor în minutul 81, dar Nuno Claro a fost la post, măcar de această dată, şi a menţinut speranţele ceferiste. Kucka a reuşit, chiar, să marcheze, dar golul său a fost anulat pe motiv pe ofsaid.
CFR Cluj a încheiat meciul în doar opt jucători de câmp, după ce Bogdan Mara a fost şi el trimis la duşuri pentru al doilea cartonaş galben, la care clujenii au contestat decizia arbitrului.
Finalul a fost unul de infarct, Dubarbier marcând golul care părea izbăvitor în minutul 90+1. Un minut mai târziu, cehii au lovit bara, iar în minutul 90+5 au reuşit imposibilul, marcând pentru 2-3 şi salvând toate cele trei puncte şi băgând Clujul în comă.
CFR Cluj: 1. Nuno Claro - 2. Tony, 20. Cadu, 15. Alcantara, 4. Panin - 6. Mureşan - 19. Culio, 8. Peralta, 77. Deac - 99. Nei, 9. Traore. Antrenor: Antonio Conceicao.
Sparta Praga: 29. Blazek - 13. Kusnir, 6. Hubnik, 2. Repka, 3. Pamici - 20. Kucka, 11. Zofcak, 25. Vacek, 22. Zeman - 17. Holenda, 12. Wilfried. Antrenor: Jozef Chovanec.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CFR Cluj europa league
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close