Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Copa America: Blestemul penaltyurilor loveşte şi Brazilia. Venezuela, în premieră în semifinale

Copa America: Blestemul penaltyurilor loveşte şi Brazilia. Venezuela, în premieră în semifinale

Copa America: Blestemul penaltyurilor loveşte şi Brazilia. Venezuela, în premieră în semifinale
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
18 Iul 2011   •   12:56

După Argentina, şi cealaltă mare favorită de la Copa America, Brazilia, părăseşte competiţia în sferturile de finală în urma loviturilor de departajare. Echipa lui Mano Menezes nu a reuşit să se impună în faţa Paraguayului după 120 de minute de joc şi nu a fost în stare să înscrie nici măcar din penalty.

Faţă de meciul cu acelaşi adversar din grupe, Brazilia a arătat mult mai bine. A dominat pe tot parcursul meciului, a ratat multe ocazii, cele mai mari prin Lucio şi Pato, ambii blocaţi providenţial de portarul paraguayan Justo Villar, şi nu şi-a lăsat adversarul să se apropie de propriul careu, Julio Cesar fiind doar un spectator neplătitor.

La loviturile de departajare, Elano, Thiago Silva, Andre Santos şi Fred au ratat toate cele patru penaltyuri ale brazilienilor, premieră în istoria Copei America, în timp ce Marcelo Estigarribia şi Christian Riveros au înscris prentru Paraguay, iar echipa lui Gerardo Martino merge în semifinale fără să fi obţinut vreo victorie la actuala ediţie a turneului.

Brazilia ar fi trebuit să câştige în primele 90 de minute”, a recunoscut Martino la final, apoi a continuat: „Câteodată, obţinem astfel de rezultate. Am jucat total altfel decât ne-am fi dorit”.

De cealaltă parte, selecţionerul Braziliei a făcut un apel la calm. „Este important să rămânem calmi după acest eşec şi să evităm să vedem doar părţile negative. Jocul nostru s-a îmbunătăţit de-a lungul competiţiei şi vom continua să lucrăm pentru a obţine rezultate pozitive în viitor”, a spus Mano Menezes.

Surprizele nu s-au oprit însă după eliminarea Braziliei. Venezuela a reuşit să se califice pentru prima oară în istorie în semifinalele Copei America, după ce a învins cu scorul de 2-1 naţionala statului Chile.

Vizcarrondo a deschis scorul în minutul 34, însă chilienii, care au jucat în superioritate numerică după eliminarea lui Tomas Rincon din prelungirile primei reprize, au egalat după pauză prin Humberto Suazo. Deşi cu un om am puţin, Venezuela a reuşit să dea lovitura cu zece minute înainte de final, când Cichero a marcat pentru 2-1 şi a pecetluit o calificare istorică pentru echipa lui Cesar Farias.

Am jucat când trebuia să jucăm , am suferit când trebuia să suferim şi am avut noroc atunci când aveam nevoie de noroc. Am învins un adversar care a jucat la Cupa Mondială, acolo unde a fost una dintre surprize”, a spus selecţionerul Venezuelei, în timp ce portarul Renny Vega ţinteşte sus: „Visul nostru este să cucerim trofeul”.

Semifinalele Copei America vor avea loc pe 19 iulie, Peru-Uruguay, la La Plata, şi pe 20 iulie, Paraguay-Venezuela, la Mendoza.

×
Subiecte în articol: Argentina Brazilia Paraguay Chile Venezuela
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close