Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Copa America: Paraguay se califică în finală fără să câştige vreun meci

Copa America: Paraguay se califică în finală fără să câştige vreun meci

Copa America: Paraguay se califică în finală fără să câştige vreun meci
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
21 Iul 2011   •   10:36

Paraguay s-a impus pentru a doua oară consecutiv în urma loviturilor de departajare, 5-3 împotriva Venezuelei, şi s-a calificat în finala Copei America, acolo unde va întâlni naţionala Uruguayului.

 
Deşi nu a reuşit câştige vreun meci de la începutul turneului, trei remize în grupă şi două victorii la penaltyuri, Paraguay reuşeşte să avanseze în prima sa finală de Copa America din 1979, când, de altfel, a şi cucerit trofeul. În palmaresul echipei antrenate de Gerardo Martino mai este trecut un succes în această competiţie, în 1953.
 
Paraguay şi Venezuela au oferit unul dintre cele mai frumoase meciuri din faza grupelor, când au încheiat la egalitate, scor 3-3, însă, de această dată, spectacolul aproape a lipsit şi nici una dintre cele două echipe nu a reuşit să înscrie în cele 120 de minute. Totuşi, elevii la Cesar Farias se pot considera ghinionişti, pentru că au trimis de două ori mingea în bară, în prelungiri.
 
La fel ca şi în meciul cu Brazilia din sferturile de finală, paraguayenii au rezistat în special datorită portarului Justo Villar, care a avut din nou o evoluţie foarte bună, şi au trecut cu bine şi peste momentul eliminării lui Jonathan Santana din minutul 102.
 
La loviturile de departajare, Villar a respins şutul lui Franklin Lucena, în timp ce paraguayenii au transformat toate cele cinci penaltyuri, prin Ortigoza, Lucas Barrios, Riveros, Osvaldo Martinez şi Dario Veron. Paraguay devine astfel prima echipă care se califică în finala Copei America fără a câştiga măcar un meci în timpul turneului.
 
Am fi putut să mergem mai departe. Jocul nostru ne-ar fi permis să câştigăm, dar norocul nu a fost de partea noastră. Suntem trişti că nu am ajuns în finală, dar mândri de fotbalul pe care l-am arătat. În ciuda înfrângerii, acest grup este mai unit ca niciodată şi vom continua să muncim la fel ca şi până acum”, a declarat mijlocaşul venezuelean Giancarlo Maldonado la sfârşitul meciului.
 
Finala Copei America va avea loc duminică, pe stadionul Monumental din Buenos Aires, sâmbătă jucându-se meciul pentru locul 3, între Peru şi Venezuela, la La Plata.

×
Subiecte în articol: Paraguay Venezuela Argentina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close