Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Copa America: Un nou pas greşit pentru Brazilia, Venezuela este lider în Grupa B

Copa America: Un nou pas greşit pentru Brazilia, Venezuela este lider în Grupa B

Copa America: Un nou pas greşit pentru Brazilia, Venezuela este lider în Grupa B
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
10 Iul 2011   •   11:58

Copa America este departe de a arăta că poate fi cea mai tare ediţie din istorie, dar continuă să producă surprize. Brazilia a făcut un nou pas greşit, evitând în ultimele minute o îngrângere în faţa Paraguayului, iar Venezuela a devenit, împotriva tuturor calculelor, liderul Grupei B.

 
După un 0-0 dezamăgitor în prima etapă împotriva Venezuelei, selecţionerul Braziliei l-a scos dintre titluari pe Robinho şi l-a înlocuit cu Jadson, iar jucătorul lui Mircea Lucescu de la Şahtior a reuşit să deschidă scorul în finalul primei reprize. 
 
Deşi aveau avantaj pe tabelă, jocul brazilienilor a continuat să sufere şi, la zece minute de la reluare, după o fază tratată superficial de Neymar, Santa Cruz a egalat pentru Paraguay. Mai mult decât atât, echipa lui Gerardo Martino a trecut în avantaj la mijlocul reprizei a doua, prin Haedo Valdez, după o greşeală de începător a lui Dani Alves.
 
Brazilia a reuşit însă să evite dezastrul în final, Fred, care intrase de puţin timp în teren în locul lui Neymar, restabilind egalitatea în minutul 89. O nouă remiză pentru Selecao, obligată să câştige ultimul meci din grupă, împotriva Ecuadorului. În aceeaşi situaţie se află însă şi Paraguayul, care va întâlni în etapa următoare Venezuela, surprinzătorul lider al seriei.
 
Am avut parte de un meci cu o mare presiune, am făcut câteva greşeli şi aproape am pierdut. Ar fi fost nedrept să se întâmple asta, pentru că adversarii noştri nu au făcut nimic pentru a ne învinge. Am jucat mai bine decât în primul meci şi mă aştept ca împotriva Ecuadorului să o facem şi mai bine”, a spus la final Mano Menezes, selecţionerul Braziliei.
 
Venezuela este la un pas de sferturi, după ce a reuşit să învingă cu 1-0 Ecuadorul în celălalt meci al grupei. Unicul gol al partidei de la Salta a fost marcat în minutul 61 de Cesar Eduard Gonzalez. Cu patru puncte după două întâlniri, echipa antrenată de Cesar Farias are nevoie de o remiză împotriva Paraguayului pentru a fi sigură de locul său între primele opt formaţii ale turneului.

×
Subiecte în articol: Brazilia Paraguay Venezuela Argentina
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close