Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League - Rezumatele partidelor din etapa a IV-a. Vezi ce echipe s-au calificat deja în 16-imi

Europa League - Rezumatele partidelor din etapa a IV-a. Vezi ce echipe s-au calificat deja în 16-imi

Europa League - Rezumatele partidelor din etapa a IV-a. Vezi ce echipe s-au calificat deja în 16-imi
06 Noi 2009   •   04:05

Patru echipe şi-au asigurat calificarea în 16-imile Europa League, încă după etapa a patra a fazei grupelor.

Echipa lui Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, deţinătoarea trofeului, va juca în primăvara europeană, după ce s-a calificat din grupa J, de unde Partizan Belgrad a fost matematic eliminată.

Celelalte trei echipe calificate sunt: Anderlecht Bruxelles, din grupa A, din care face parte şi FC Timişoara; Galatasaray Istanbul, din grupa F, unde joacă şi Dinamo; Werder Bremen, din grupa L.

Iată rezultatele complete înregistrate în etapa a patra şi clasamentele celor 12 grupe:

Grupa A
Dinamo Zagreb - Ajax Amsterdam 0-2
Ajax ocupă primul loc în grupa A, după ce golurile lui Marko Pantelic şi Demy de Zeeuw i-au asigurat o victorie cu 2-0 pe terenul lui Dinamo Zagreb. Olandezii au deschis scorul în minutul 14, când Urby Emanuelson a centrat excelent dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă şi Pantelic a fost în careul de şase metri să finalizeze.

Lucrurile s-au înrăutăţit pentru Dinamo când Leandro Cufre a fost eliminat cu 10 minute înainte de pauză, pentru un aparent cot în figura lui Luis Suarez. Iar Ajax a făcut 2-0 pe finalul reprizei, când De Zeeuw a plasat o lovitură de cap pe lângă Tomislav Butina, după ce Suarez i-a centrat din dreapta. Calello a primit al doilea cartonaş galben în minutul 73 şi gazdele au rămas în 9 oameni, fiind eliminate totodată din competiţie, dacă verdictul dat de UEFA la "masa verde" nu se schimbă.

Anderlecht - FC Timişoara 3-1
Cititi cronica partidei aici

Clasament
1. Ajax - 8p
2. Anderlecht - 8p
3. Timişoara - 2p
4. Dinamo Zagreb - 0p (penalizată cu 3p pentru incidentele create de fani la Timişoara)




Grupa B
Genoa - Lille 3-2
Giuseppe Sculli le-a adus italienilor victoria pe finalul partidei cu Lille, scor 3-2, şi Genoa s-a apropiat astfel la un punct de francezi. Echipa gazdă a deschis scorul împotriva cursului jocului, în minutul 14, când Rodrigo Palacio s-a desprins din marcajul lui Emerson şi a înscris.

Hernan Crespo a majorat scorul în minutul 58, după ce a ratat alte multe ocazii, însă Lille a reuşit să revină prin Pierre-Alain Frau, în minutul 77, şi Gervinho, în minutul 85. Sculli însă a adus victoria la practic ultima atingere de balon. Raffaele Palladino l-a găsit pe coechipierul său la colţul lung, iar acesta a înscris pe lângă Landreau.

Slavia Praga - Valencia 2-2
Valencia a lăsat şi ea să îi scape printre degete un avantaj de două goluri, însă spre deosebire de Genoa nu a mai beneficiat şi de o minune, iar meciul de la Praga, cu Slavia, s-a încheiat 2-2 şi cu câte o eliminare de fiecare parte.

Valencia, care în urmă cu o etapă remizase cu Slavia, scor 1-1, a avut nevoie de doar 24 de minute şi un penalty pentru a trece în avantaj. David Hubacek l-a faultat în careu pe Mata şi Joaquin a transformat lovitura de pedeapsă, iar Hedwiges Maduro a făcut 2-0 la trei minute după pauză.

Totul mergea bine pentru Valencia, iar eliminarea lui Zdenek Senkerik venea în ajutorul spaniolilor. Totuşi, ratările spaniolilor s-au răzbunat, iar Slavia a înscris de două ori în trei minute, prin Petr Kanda şi Grajciar. Meciul s-a încheiat la egalitate, nu înainte ca în minutele de prelungire Baraja să fie eliminat pentru două galbene.

Clasament
1. Lille - 7p
2. Valencia - 6p
3. Genoa - 6p
4. Slavia - 2p




Grupa C
Hamburg - Celtic Glasgow 0-0
Scoţienii sunt aproape eliminaţi din Europa League, după ce au remizat la Hamburg, pe terenul uneia dintre contracandidatele la locul doi în grupă, singurul pe care Celtic îl mai poate ocupa în acest moment, dacă rezultatele le vor fi favorabile.

Rapid Viena - Hapoel Tel Aviv 0-3
Hapoel Tel-Aviv este pe punctul de a se califica în 16-imile Europa League, după ce a învins cu 3-0 în deplasare la Rapid Viena. Avichai Yadin a oferit avantajul israelienilor la pauză, înainte ca Gil Vermouth şi Bebars Natcho să stabilească scorul final.

Cu nouă puncte acumulate, Hapoel mai are nevoie de un singur punct din cele două meciuri rămase, pentru a continua în competiţia europeană. Rapid Viena, de cealaltă parte, trebuie să îşi îndrepte atenţia spre diferenţa de trei puncte care o separă de locul doi, ocupat în prezent de Hamburg.

Clasament
1. Hapoel - 9p
2. Hamburg - 7p
3. Rapid Viena - 4p
4. Celtic - 2p




Grupa D
Heerneveen - Hertha Berlin 2-3
Hertha are parte de un sezon dificil în Bundesliga, dar a revenit de două ori pe tabelă înainte ca un ultim efort al lui Artur Wichniarek să îi aducă victoria cu 3-2 pe terenul lui Heerenveen.

Gazdele au deschis scorul în minutul trei. Hernan Losada a bătut un corner până la Michal Papadopulos, care, cu spaţiu la dispoziţie după ce a fost scăpat din marcaj de Maximilian Nicu, a trimis din vole, din şase metri. Hertha a egalat după 21 de minute, când căpitanul gazdelor, Michel Breuer, nu a putut controla o minge în careu, iar Wichniarek i-a pasat lui Valeri Domovchiyski pentru o finalizare din opt metri.

Heerenveen a revenit în avantaj în minutul 36, când Oussama Assaidi a trecut cu uşurinţă de Marc Stein pe partea dreaptă şi i-a centrat în careu lui Papadopulos. Berlinezii au mai egalat o dată la şapte minute după pauză, după o gravă greşeală a lui Losada, a cărui pasă înapoi a fost interceptată de Domovchiyski. Bulgarul i-a pasat lui Wichniarek, care i-a returnat mingea pentru finalizare.

Sporting Lisabona - Ventspils 1-1
Sporting mai are nevoie de un singur punct din ultimele două partide să se califice în optimi, după 1-1 pe teren propriu cu Ventspils. Letonii au deschis scorul în minutul 15, când Alessandro Zamperini a înscris cu capul din centrarea lui Jurijs Laizans. Portughezii au "recuperat" un punct la jumătatea primei reprize, când Carlos Saleiro a trimis cu capul o minge apărată la şutul lui Simon Vukcevic.

Clasament
1. Sporting - 10p
2. Hertha - 4p
3. Heerenveen - 4p
4. Ventspils - 3p




Grupa E
AS Roma - Fulham 2-1
Evoluţia bună a lui Fulham pe Stadio Olimpico a fost nerăsplătită, după ce gruparea britanică s-a văzut învinsă, în nouă oameni, cu 2-1, de Roma. Fulham a intrat la pauză cu un avantaj de un gol, graţie reuşite lui Diomansy Kamara din penalty, dar eliminarea lui Erik Nevland a permis Romei să revină în joc.

John Arne Riise a egalat pentru italieni, cu puţin ajutor şi din partea fratelui său de la Fulham, Bjorn Helge Riise, şi Stefano Okaka Chuka a asigurat victoria înainte ca Paul Konchesky să fie şi el eliminat la oaspeţi.

Basel - ŢSKA Sofia 3-1
La conducerea grupei a rămas Basel, care după 3-1 cu ŢSKA Sofia şi-a întărit şansele de a merge mai departe în Europa League. Alexander Frei s-a evidenţiat la gazde cu câte un gol în fiecare repriză.

Clasament
1. Basel - 9p
2. Roma - 7p
3. Fulham - 5p
4. ŢSKA - 1p




Grupa F
Sturm Graz - Panathinaikos 0-1
Panathinaikos mai are nevoie de un singur punct sau de încă o greşeală din partea lui Dinamo pentru a trece de grupele Europa League, după victoria cu 1-0, în deplasare, la Sturm Graz.

După ce şi-au creat cele mai multe ocazii, grecii au fost răsplătiţi cu golul de care aveau nevoie în minutul 71, când Sebastian Leto a centrat pentru Kostas Katsouranis, iar mijlocaşul, nemarcat, a înscris de la marginea careului.

Dinamo Bucureşti - Galatasaray 0-3
Cititi cronica partidei aici

Clasament
1. Galatasaray - 10p
2. Panathinaikos - 9p
3. Dinamo - 3p
4. Sturm - 1p




Grupa G
Levski Sofia - Red Bull Salzburg 0-1
Franz Schiemer a înscris în minutele de prelungire un gol pentru Salzburg care a adus victoria cu 1-0 la Levski Sofia, menţinând recordul de 100% în privinţa victoriilor pentru austrieci. Levski a jucat în 10 oameni din minutul 62, când Georgi Sarmov a fost eliminat pentru un fault la Dusan Svento, după greşeala portarului Georgi Petkov. Şi când părea că fiecare echipă va pleca acasă cu câte un punct, Salzburg a punctat în minutul patru de prelungire.

Cu un maxim de 12 puncte, performanţă egalată doar de Şahtior, Salzburg nu şi-a asigurat încă prezenţa în 16-imi, având nevoie de încă un punct sau de o greşeală din partea celor de la Villarreal sau Lazio Roma.

Villarreal - Lazio Roma 4-1
Cele două echipe din urmă s-au întâlnit pe El Madrigal, iar gazdele au zdrobit Lazio cu 4-1, Robert Pires reuşind să înscrie de două ori într-o primă repriză nebună. După doar un minut şi 50 de secunde, Lazio s-a găsit în dezavantaj, după o situaţie comică. Pires a centrat o minge de la mare distanţă, pe care însă nimeni nu a atins-o şi a poposit în poartă.

Lucrurile s-au agravat pentru italieni după doar trei minute, când Roberto Baronio l-a lovit pe Llorente cu mâna în faţă. Deşi contactul a fost minim şi Llorente s-a aruncat pe jos într-un mod dramatic şi ruşinos, arbitrul Knut Kircher a fost convins să îi acorde lui Baronio cartonaşul roşu.

Villarreal a profitat rapid şi Cani a primit o pasă de la Pires şi a înscris de la marginea careului. Un minut mai târziu era deja 3-0, Modibo Diakite fiind penalizat pentru un fault la Nilmar şi Pires a punctat de la 11 metri. Lazio a ratat o ocazie uriaşă să revină în joc după ce Gonzalo Rodriguez l-a faultat pe Tommaso Rocchi în poziţie de ultim apărător şi a văzut roşu, dar Pasquale Foggia a ratat penalty-ul.

În minutul 52, la Lazio a intrat Mauro Zarate şi argentinianul a dat imediat speranţe italienilor, după pasa lui Pereira Eliseu, dar Villarreal s-a asigurat că cele trei puncte rămân în Spania prin golul din minutul 82, din penalty, al rezervei Giuseppe Rossi.

Clasament
1. Salzburg - 12p
2. Villarreal - 6p
3. Lazio - 6p
4. Levski - 0p




Grupa H
Twente - Şerif Tiraspol 2-1
Twente s-a impus cu scorul de 2-1 în faţa moldovenilor de la Şerif Tiraspol. Stoch a fost eroul gazdelor, deschizând scorul în minutul 8 şi aducând victoria cu un minut înainte de final, după ce Şerif egalase prin autogolul lui Tiote, din minutul 68.

Fenerbahce - Steaua 3-1
Cititi cronica partidei aici

Clasament
1. Fenerbahce - 9p
2. Twente - 7p
3. Şerif - 4p
4. Steaua - 2p



Grupa I
AEK Atena - BATE Borisov 2-2
AEK Atena şi BATE Borisov s-au încurcat reciproc în Grecia, unde au remizat 2-2. Ismael Blanco le-a oferit gazdelor un start de vis, înscriind în primul minut, după care Vitaly Rodionov a egalat 17 minute mai târziu. Alexander Volodko a marcat al doilea gol al oaspeţilor în minutul 26, în timp ce Gustavo Manduca a restabilit egalitatea cu şase minute înainte de pauză.

Igor Shitov a fost eliminat la oaspeţi pentru al doilea cartonaş galben în minutul 77, însă grecii nu au putut forţa victoria şi ambele echipe se află la cinci puncte în spatele Benficăi şi două în spatele lui Everton.

Everton - Benfica Lisabona 0-2
Everton a fost surclasată încă o dată de Benfica, elevii lui David Moyes pierzând cu 2-0 partida de pe Goodison Park, din Europa League. După ce s-au impus cu 5-0 în Portugalia, oaspeţii serii au stabilit soarta partidei din Anglia în repriza a doua, când au punctat meritat prin Javier Saviola şi Oscar Cardozo.

Clasament
1. Benfica - 9p
2. Everton - 6p
3. BATE - 4p
4. AEK - 4p




Grupa J
FC Toulouse - Şahtior Doneţk 0-2
Câştigătoarea de anul trecut a Cupei UEFA, Şahtior Doneţk, a obţinut a patra victorie în tot atâtea partide din grupa J şi totodată calificarea în 16-imi, învingând cu 2-0 la Toulouse.

Luiz Adriano a deschis scorul pentru oaspeţi în minutul 50, după ce a urmărit pasa lui Jadson, iar golul secund a fost marcat de Oleksiy Gai, în minutul 63, care a fost lăsat nemarcat în careu pentru a finaliza pasa lui Willian.

Partizan Belgrad - Club Brugge 2-4
Pentru al doilea loc ce duce în 16-imile competiţiei se vor bate Toulouse şi Club Brugge, aceştia din urmă având un avans de trei puncte după victoria cu 4-2 de la Partizan Belgrad.

Clasament
1. Şahtior - 12p
2. Brugge - 7p
3. Toulouse - 4p
4. Partizan - 0p




Grupa K
FC Copenhaga - PSV Eindhoven 1-1
PSV s-a deplasat în Danemarca pentru meciul cu Copenhaga şi a remizat, scor 1-1. Gazdele au deschis scorul prin Gronkjaer din penalty, în minutul 40, iar PSV a egalat în minutul 72, prin Dzsudzsak.

CFR Cluj - Sparta Praga 2-3
Cititi cronica partidei aici

Clasament
1. PSV - 8p
2. Sparta - 7p
3. Copenhaga - 4p
4. CFR - 3p




Grupa L
Werder Bremen - Austria Viena 2-0
Bremen a înscris de două ori în ultimele nouă minute ale partidei cu Austria Viena şi a obţinut o victorie ce îi asigură prezenţa în primăvara Europa League. Tim Borowski şi Hugo Almeida au punctat în minutele 81, respectiv 84.

Nacional - Athletic Bilbao 1-1
Atheltic Bilbao putea şi ea să îşi asigure deja calificarea mai departe, însă a fost ţinută în şah în Portugalia, de Nacional. Spaniolii au dominat meciul, dar gazdele au deschis scorul din penalty, în minutul 64, prin Edgar. După eliminarea lui Miguel Nuno Pinto, însă, cu 11 minute înainte de final, Athletic a reuşit să spargă gheaţa şi să obţină un punct prin Joseba Exteberria, care a marcat, de asemenea, din penalty.

Clasament
1. Werder - 10p
2. Athletic - 7p
3. Nacional - 2p
4. Austria Viena - 2p



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: europa league
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close