Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fostul ministru al lui Nixon, Henry Kissinger o să ajute SUA să mai găzduiască o Cupă Mondială la fotbal

Fostul ministru al lui Nixon, Henry Kissinger o să ajute SUA să mai găzduiască o Cupă Mondială la fotbal

Fostul ministru al lui Nixon, Henry Kissinger o să ajute SUA să mai găzduiască o Cupă Mondială la fotbal
Sursa foto: statele unite ale americii
31 Mar 2009   •   13:31

Henry Kissinger, faimosul secretar de stat al preşedintelui american Richard Nixon, este în continuare un mare fan al fotbalului şi a declarat că o să facă lobby pentru ca Statele Unite să poată organiza un nou turneu final de Cupă Mondială la fotbal, după cel din 1994, care a consacrat "Generaţia de Aur" a echipei naţionale a României. Şi atunci, Kissinger a jucat un rol important în obţinerea acestui privilegiu.
Americanii vizează organizarea unei Cupe Mondiale în 2018 sau în 2022 şi au şanse să obţină ce îşi doresc având în vedere că, de fiecare dată, este aleasă o ţară de pe un continent diferit de cel în care a avut loc ultima oară, acest lucru întâmplându-se ultima oară în 1958, când Suedia a organizat turneul final deşi Elveţia fusese gazdă în 1954. Cupa Mondială din 2010 se va ţine în Africa de Sud, în timp ce în 2014 fotbalul îşi va muta centrul în Brazilia.
Cupa Mondială din 2018 nu are, încă, o gazdă, iar fostul politician Kissinger, acum în vârstă de 85 de ani, încearcă să încline balanţa în favoarea ţării sale adoptive. FIFA trebuie să ia în considerare 11 candidaturi pentru turneele finale din 2018 şi 2022, pe lângă Statele Unite mai fiind înscrise Coreea de Sud, Japonia, Indonezia, Anglia, Qatar, Mexic, Australia, Rusia, Belgia/Olanda şi Spania/Portugalia. Forul internaţional va trebui să comunice decizia luată în decembrie 2010, potrivit Þãrile organizatoare pentru aceste douã competiþii vor fi desemnate de FIFA în luna decembrie 2010, potrivit Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FIFA Cupa Mondiala 2018
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close