Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Japonia a câştigat în premieră Cupa Mondială la fotbal feminin

Japonia a câştigat în premieră Cupa Mondială la fotbal feminin

Japonia a câştigat în premieră Cupa Mondială la fotbal feminin
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
18 Iul 2011   •   11:38

Japonia a câştigat cu 3-1 la penaltyuri finala Cupei Mondiale de fotbal feminin în faţa Statelor Unite şi a devenit prima ţară din Asia care cucereşte titlul suprem. La finalul celor 120 de minute ale partidei care a avut loc la Frankfurt, scorul era egal 2-2.

Americancele, care ar fi putut câştiga cel de-al treilea titlu mondial, au deschis scorul în repriza a doua prin Alex Morgan, însă replica jucătoarelor nipone a venit imediat, Aya Miyama restabilind egalitatea în urma unei bâlbe în careu şi trimiţând meciul în prelungiri,

În timpul suplimentar, SUA a trecut din nou în avantaj, Alex Morgan fiind de această dată la serviciu. Jucătoarea care deschisese scorul a centrat perfect pentru lovitura de cap a lui Abby Wambach şi scorul devenea 2-1. Echipa Japoniei a reuşit însă să revină încă o dată, când mai erau doar trei minute de joc Homare Sawa înscriind pentru 2-2.

La loviturile de departajare, portarul Ayumi Kaihori a luat prim planul, prin cele două intervenţii care au asigurat Japoniei primul titlu mondial din istorie.

Vrem să folosim această ocazie pentru a le mulţumi oamenilor de acasă, greu încercaţi în ultima vreme, pentru suportul pe care ni l-au oferit. Jucătoarele mele au avut răbdare şi şi-au dorit să câştige acest meci. Cred că tocmai din acest motiv, echipa americană a marcat doar două goluri”, a spus Norio Sasaki, antrenorul Japoniei, la sfârşitul partidei.

Pentru Japonia a fost prima apariţie într-o finală de Campionat Mondial şi prima victorie în faţa Statelor Unite, în precedentele 25 de întâlniri directe niponele fiind învinse de 22 de ori.

În finala mică a turneului final din Germania, Suedia a învins cu scorul de 2-1 echipa Franţei.

×
Subiecte în articol: Germania Frankfurt japonia SUA
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close