Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Schalke câştigă cu 5-2 pe terenul campioanei Europei

Liga Campionilor: Schalke câştigă cu 5-2 pe terenul campioanei Europei

Liga Campionilor: Schalke câştigă cu 5-2 pe terenul campioanei Europei
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Apr 2011   •   23:38

Schalke 04 a reuşit ceea ce probabil va fi marea surpriză a sferturilor de finală din Liga Campionilor, impunându-se cu un incredibil 5-2 pe Giuseppe Meazza în faţa lui Inter Milano, într-un meci în care Cristi Chivu a fost eliminat pentru a doua oară în decurs de trei zile.

 
Prima repriză a meciului de la Milano a fost una foarte intensă. Inter a deschis scorul încă din minutul 1, cu un voleu senzaţional de la mijlocul terenului al lui Stankovic, la care Neuer, ieşit să respingă o lansare către Milito, nu a mai putut interveni. Nerazzurri au rămas sus, dar entuziasmul i-a costat, Schalke profitând de găurile din apărarea italienilor şi reuşind să egaleze după câteva ocazii prin Matip, care a înscris din apropiere după un corner.
 
Echipa lui Leonardo a continuat să conducă jocul, dar oaspeţii au rămas periculoşi pe contraatac. Milito a făcut 2-1 la capătul unei acţiuni în trei cu Sneijder şi Cambiasso, însă campionii Europei s-au văzut egalaţi aproape imediat de golul lui Edu, care l-a învins din două încercări pe Julio Cesar.
 
Repriza a doua a început cu două ocazii uriaşe ratate de Milito şi Eto'o, dar cei care au marcat au fost germanii, Raul păcălind jocul la offside al apărării italiene şi învingându-l pe Julio Cesar. Seara de coşmar a defensivei interiste nu s-a terminat, după o altă contră a lui Schalke, Ranocchia introducându-şi mingea în proprie poartă.
 
De parcă scorul şi jocul prestat de favoriţi nu ar fi fost suficient pentru suporterii Interului, Chivu a faultat prosteşte într-un moment mort al meciului şi a primit al doilea galben, fiind eliminat la trei zile după ce a „reuşit” acelaşi lucru şi în derbyul cu AC Milan. 
 
Inter a încercat să mai salveze ceva, a atacat şi a căutat golul, dar fără a reuşi să-şi creeze vreo ocazie importantă. În schimb, orice raid ofensiv al „minerilor” a creat panică în careul lui Julio Cesar, care, după ce a salvat miraculos în faţa lui Farfan n-a mai avut replică la execuţia lui Edu de la marginea careului. Scor final 5-2 în favoarea lui Schalke, iar deţinătoarea trofeului este practic eliminată.
 
Real Madrid, cu un pas în semifinale
 
Real Madrid se poate considera calificată în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins pe teren propriu pe Tottenham cu 4-0. Echipa lui Jose Mourinho a marcat încă din minutul 4, prin Adebayor, iar după un sfert de oră englezii au rămas în zece după eliminarea lui Crouch.
 
Acelaşi Adebayor a reuşit dubla în minutul 57, pentru ca Di Maria ducă scoul la 3-0 cu o execuţie spectaculoasă. Cu trei minute înainte de final, Ronaldo a închis tabela cu un şut din voleu care a trecut printre picioarele lui Gomes.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close