Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga I bulgară nu va fi transmisă la TV. Care este motivul

Liga I bulgară nu va fi transmisă la TV. Care este motivul

Liga I bulgară nu va fi transmisă la TV. Care este motivul
Sursa foto: Foto: wallpaperswide.com
15 Aug 2012   •   19:35

Ediţia 2012/2013 a primei ligi bulgare nu va fi transmisă în direct, deoarece niciun post de televiziune nu a dorit să plătească 5 milioane de leva (2,5 milioane de euro), a anunţat proprietarul clubului Levski Sofia, Todor Batkov, informează novinite.com.
   
Cluburile de fotbal şi posturile de televiziune nu au reuşit să ajungă la o înţelegere pentru cedarea drepturilor TV. După întâlnirea dintre cele două părţi, Batkov a declarat că grupările bulgare nu vor permite difuzarea meciurilor pentru mai puţin de cinci milioane de leva (2,5 milioane de euro) pe sezon, o sumă pe care televiziunile nu doresc să o plătească.
   
"Nu s-a luat nicio decizie în ceea ce priveşte drepturile TV. Este clar că ambele părţi ale sezonului nu vor fi transmise la TV, ci doar la radio", a spus Batkov.

Potrivit lui Batkov, cinci milioane de leva reprezintă suma minimă pentru care drepturile TV vor fi cedate, iar îngrijorarea posturilor de televiziune, potrivit căreia campionatul intern nu ar fi suficient de valoros, este irelevantă.

În 2011, Liga Profesionistă de Fotbal a cedat drepturile TV pentru sezoanele 2011-2014 ale Ligii I române în schimbul a 81,6 milioane de euro fără TVA, ceea ce reprezintă 27,2 milioane de euro pe sezon.


×
Subiecte în articol: post de televiziune Bulgaria
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close