Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Markus Babbel: Fanii lui Stuttgart nu au înţeles nimic din sinuciderea lui Enke

Markus Babbel: Fanii lui Stuttgart nu au înţeles nimic din sinuciderea lui Enke

Markus Babbel: Fanii lui Stuttgart nu au înţeles nimic din sinuciderea lui Enke
07 Dec 2009   •   14:18


Antrenorul demis duminică de VfB Stuttgart, Markus Babbel, a ieşit la atac şi a criticat dur suporterii care au asaltat autocarul şi au provocat scandal la stadionul echipei, informează Hamburger Morgen Post.

Fostul internaţional german consideră că lumea fotbalului nu a învăţat nimic după moartea tragică a portarului Enke, în urma căreia s-a vorbit îndelung în Germania despre umanizarea sportului cu balonul rotund. "Ceea ce s-a întâmplat sâmbătă nu am mai trăit în cariera mea. La patru săptămâni după tragedia lui Robert Enke, fanii şi întreaga lume a fotbalului nu au învăţat nimic. Sunt nişte ipocriţi", a declarat Babbel.

Susţinătorii VfB au încercat înainte de meciul cu Bochum, scor 1-1, să oprească autocarul echipei din a intra pe stadion, iar la finalul partidei 3.000 de fani au asediat clădirea administrativă a clubului. "Chiar şi aşa-numiţii milionari ai fotbalului nu merită atâta ură şi ameninţări cu moartea", a mai spus Babbel.

Christian Gross a fost numit înlocuitorul lui Babbel şi a declarat: "Sunt aici pentru a salva ce mai poate fi salvat. Vreau să ne întoarcem cu echipa la perioada câştigătoare". Primul examen pentru Gross este meciul cu Unirea Urziceni din Liga Campionilor, meci decisiv pentru accederea în optimile competiţiei.

După un loc 3 nesperat în sezonul trecut, Stuttgart are acum un bilanţ dezastruos cu doar două victorii în 15 meciuri, în Bundesliga, unde sâmbătă a înregistrat al optulea meci fără victorie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: VfB Stuttgart
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close