Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mercato în Europa: Charlie Adam la Liverpool, Barcelona a făcut primul transfer, Man. United vinde la Sunderland

Mercato în Europa: Charlie Adam la Liverpool, Barcelona a făcut primul transfer, Man. United vinde la Sunderland

Mercato în Europa: Charlie Adam la Liverpool, Barcelona a făcut primul transfer, Man. United vinde la Sunderland
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Iul 2011   •   14:54

Charlie Adam a ajuns în cele din urmă la Liverpool. Jucătorul scoţian de 25 de ani, care a jucat în sezonul precedent la Blackpool, echipă retrogradată din Premier League, a semnat un contract cu formaţia antrenată de Kenny Dalglish, durata acestuia şi valoarea tranzacţiei nefiind făcute publice.

Sunt absolut încântat să fiu aici. Abia aştept să încep treaba şi sper că acesta va fi debutul unei perioade plină de succese pentru cariera mea şi pentru club”, a declarat Adam pentru site-ul oficial al cormoranilor.

De asemenea, echipa de pe Anfield este foarte aproape să-l aducă de la AS Roma pe portarul lui AS Roma, brazilianul Doni. „Trebuie să mai lămurim câteva detalii cu italienii. Dacă totul va merge bine, Doni va merge la Liverpool liber de contract şi va semna pe doi ani”, a anunţat Ovidio Colucci, impresarul jucătorului.

Un alt jucător care părăseşte Italia şi AS Roma pentru Premier League este John Arne Riise. Fundaşul stânga norvegian de 31 de ani a susţinut examenul medical la Fulham şi va semna pentru echipa antrenată de Martin Jol. Jucătorul revine astfel în Anglia, după ce a mai evoluat la Liverpool timp de şapte ani, între 2001 şi 2008.

Tot în Premier League, Sunderland a ieşit la cumpărături la Manchester, transferându-i de la United pe Wes Brown (31 de ani), care a semnat un contract pe patru ani cu „picicile negre”, şi pe John O'Shea (30 de ani), irlandezul ajungând de asemenea la o înţelegere valabilă pe următoarele patru sezoane.

În aşteptarea adevăratelor lovituri din această vară - Cesc Fabregas şi Alexis Sanchez sunt principalele ţinte - Barcelona şi-a asigurat serviciile noului talent din La Liga, Kiko Femenia. Mijlocaşul de 20 de ani se desparte astfel de Hercules Alicante, retrogradată în Segunda, care primeşte în schimbul jucătorului 2 milioane de euro. Directorul sportiv al catalanilor, Andoni Zubizarreta, a declarat că noul fotbalist al campioanei Europei va evolua atât la prima, cât şi la a doua echipă a clubului.

Sporting Lisabona l-a transferat de la Parma pe Valeri Bojinov, atacantul bulgar de 25 de ani, care a mai evoluat la Manchetser City şi Juventus, punându-şi semnătura pe un contract valabil pe cinci ani. O mutare importantă a realizat şi Rennes, care a reuşit să-l achiziţioneze de la Hamburg pe internaţionalul din Burkina Faso Jonathan Pitroipa, acesta urmând să joace în Ligue 1 în următoarele patru sezoane.

Ajuns la 36 de ani, fosta vedetă a lui Liverpool, Robbie Fowler, a ajuns la o înţelegere cu echipa din prima ligă thailandeză Muangthong United. Purtătorul de cuvânt al clubului a declarat că mai multe amănunte vor fi dezvăluite în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc duminică. Fowler era liber de contract, după ce contractul său cu australienii de la Perth Glory a expirat.

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close