Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mercato în Europa: Varane la Real, De Gea la Man. United, Usami la Bayern

Mercato în Europa: Varane la Real, De Gea la Man. United, Usami la Bayern

Mercato în Europa: Varane la Real, De Gea la Man. United, Usami la Bayern
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
28 Iun 2011   •   12:54

Cluburile importante ale Europei continuă să pregătească viitorul sezon şi, în aşteptarea marilor lovituri de mercato, mizează pe jucători tineri, mai puţin cunoscuţi, dar care pot avea un impact important în anii următori.

Real Madrid şi-a asigurat serviciile tânărului fundaş francez Raphael Varane, achiziţionat de la fosta echipă a lui Ladislau Boloni, RC Lens. Jucătorul de 18 ani a semnat un contract valabil de următoarele şase sezoane şi este cel de-al patrulea transfer al formaţiei lui Jose Mourinho în această vară, după Nuri Sahin (Borussia Dortmund), Hamit Altintop (Bayern Munchen) şi Jose Maria Callejon (Espanyol Barcelona).

În sezonul precedent, Varane a evoluat de 23 de ori pentru Lens, însă, în ciuda evoluţiilor sale apreciate, nu şi-a putut ajuta echipa să evite retrogradarea în Ligue 2.

Şi cealaltă echipă din capitala Spaniei se întăreşte în defensivă. Atletico Madrid a anunţat oficial că a ajuns la un acord cu Sporting Braga pentru fundaşul lateral de 23 ani Silvio, care a semnat un contract pe cinci ani cu formaţia de pe Vicente Calderon. Fotbalistul portughez, care a evoluat de trei ori în echipa naţională a ţării sale, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai celor din Braga în campania din Europa League din acest an, încheiată cu înfrângerea din finala de la Dublin, 0-1 cu FC Porto.

Manchester United l-a găsit în cele din urmă pe înlocuitorul lui Van der Sar. Proaspăt campion european Under-21 cu naţionala Spaniei, David De Gea (Atletico Madrid) a susţinut examenul medical cu stafful „diavolilor” şi este aşteptat să-şi pună semnătura pe un contractul care va pecetlui trecerea sa pe Old Trafford în schimbul a 18,3 milioane de lire sterline.

Sir Alex Ferguson continuă astfel procesul de întinerire al echipei, după ce înaintea Campionatului European Under-21 şi-a asigurat şi serviciile lui Phil Jones, de la Blackburn Rovers, plătind în schimbul mijlocaşului 16,5 milioane de lire sterline.

Bayern Munchen s-a orientat spre piaţa asiatică, de unde l-a împrumutat pentru un sezon, cu opţiune de transfer definitiv, pe Takashi Usami (19 ani), de la Gamba Osaka. Jucătorul japonez a fost declarat cel mai bun tânăr în 2010 în campionatul ţării sale şi devine primul nipon care va evolua pentru bavarezi.

Zenit St Petersburg l-a achiziţionat pe internaţionalul italian Domenico Criscito, de la Genoa. Fundaşul de 24 de ani a semnat un contract valabil pe cinci ani cu deţinătoarea titlului din Rusia, acolo unde va lucra alături de conaţionalul său Luciano Spalletti, cel care se află pe banca tehnică a câştigătoarei Cupei UEFA din 2008.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close