Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Messi, Cristiano Ronaldo şi Xavi se vor lupta pentru Balonul de Aur 2011

Messi, Cristiano Ronaldo şi Xavi se vor lupta pentru Balonul de Aur 2011

Messi, Cristiano Ronaldo şi Xavi se vor lupta pentru Balonul de Aur 2011
de M.T.    |    05 Dec 2011   •   12:50

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi Xavi sunt cei trei jucători dintre care va fi ales Balonul de Aur din 2011, a anunţat Jerome Valcke, secretarul general al FIFA.

La fel ca şi în 2010, cei trei finalişti vin din campionatul spaniol, diferenţa fiind că, de această dată, portughezul Cristiano Ronaldo a spart monopolul celor de la FC Barcelona, luându-i locul lui Andres Iniesta, aflat printre nominalizaţii de anul trecut.

Principalul favorit la câştigarea treofeului este Lionel Messi, argentinianul având de partea sa cele două trofee cucerite cu Barcelona în La Liga şi Liga Campionilor, în timp ce Ronaldo a câştigat Cupa Regelui cu Real Madrid şi Gheata de Aur la nivel individual.

Xavi pare să plece cu ultima şansă, însă în urmă cu câteva zile, Johan Cruyff a declarat că mijlocaşul Barcelonei ar merita acest premiu mai mult decât Messi.

Tot luni au fost anunţaţi şi cei rămaşi în cursă pentru celelalte premii. Astfel, Sir Alex Ferguson (Manchester United), Pep Guardiola (FC Barcelona) şi Jose Mourinho (Real Madrid) sunt nominalizaţi la categoria Antrenorul anului, Homare Sawa (Japonia), Marta (Brazilia) şi Abby Wambach (SUA) pentru Cea mai bună jucătoare, în timp ce Messi, Neymar şi Rooney concurează pentru Golul anului.

Câştigătorii premiilor vor fi anunţaţi la a doua gală „Balonul de Aur FIFA”, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Zurich, pe 9 ianuarie 2012.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close