Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Nu mai reuşeşte să scape. Thierry Henry, subiectul unei anchete FIFA

Nu mai reuşeşte să scape. Thierry Henry, subiectul unei anchete FIFA

Nu mai reuşeşte să scape. Thierry Henry, subiectul unei anchete FIFA
Sursa foto: thierry henry
02 Dec 2009   •   20:18

Thierry Henry nu e nici măcar aproape de a scăpa de urmările henţului său din meciul Franţei cu Irlanda, care a calificat "Cocoşii Galici" la Cupa Mondială. Comisia de Disciplină a FIFA va iniţia o anchetă în cazul henţului comis de căpitanul Franţei, iar preşedintele forului, însuşi Sepp Blatter, l-a criticat pe jucător.
Scandalul provocat de henţul lui Henry, nu se stinge ci, în mod surprinzător, continuă să ia amploare deşi trece tot mai mult timp de la meciul infam dintre Franţa şi Irlanda. FIFA a respins cererile irlandezilor de rejucare a partidei de la Paris şi de creare a unui loc suplimentar pentru ei la Cupa Mondială, iar acum iniţiază o anchetă în acest caz. Blatter s-a distanţat, personal, de acest caz, dar a recunoscut că a vorbit cu Thierry Henry.
"Am discutat la telefon cu Thierry Henry, ca între oameni de sport, şi el este conştient de ceea ce a făcut. Mi-a spus că se simte singur, abandonat, el a fost cel care mi-a cerut să discutăm. I-am spus că îi înţeleg poziţia, chiar eu am fost un jucător cu numărul 9, şi eu m-am folosit de mână pentru a împinge alţi jucători, dar nu pentru a marca. Nu am discutat despre cine este vinovat, a fost o conversaţie între sportivi. Nu am spus că va fi pedepsit, am spus că va face obiectul unei anchete a Comisiei de Disciplină, care este o instanţă independentă", a precizat Blatter, potrivit Mediafax.
Franţa s-a calificat la Cupa Mondială din 2010 în urma unui meci cu Irlanda, jucat la Paris, şi încheiat cu scorul de 1-1 după disputarea prelungirilor. Golul Franţei a fost marcat de Gallas, în urma unui henţ dublu al atacantului Thierry Henry.
Antena3.ro

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close