Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Pandurii Tg. Jiu s-a calificat în grupele Europa League, după 2-0 cu Sporting Braga

Pandurii Tg. Jiu s-a calificat în grupele Europa League, după 2-0 cu Sporting Braga

Pandurii Tg. Jiu s-a calificat în grupele Europa League, după 2-0 cu Sporting Braga
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    30 Aug 2013   •   01:37

La prima sa prezenţă în cupele europene, Pandurii Tg. Jiu a reuşit o spectaculoasă calificare în grupele Europa League, reuşind să întoarcă rezultatul din meciul tur cu Sporting Braga.

Învinsă în urmă cu o săptămână cu 1-0, vicecampioana Românei a făcut un meci excelent în Portugalia şi s-a impus cu 2-0, după prelungiri.

Astfel, Liga I va avea două echipe în grupele cupelor europene, după ce, marţi, Steaua s-a calificat în această fază a Ligii Campionilor.

Obligaţi să înscrie la Braga, gorjenii au început cum nu se poate mai bine meciul şi au deschis scorul în minutul 15, prin Buleică, care a profitat de o neatenţie în apărarea portugheză şi a trimis mingea în poartă cu o lovitură de cap.

Elevii lui Cristi Pustai au păstrat rezultatul până la finalul timpului regulamentar, astfel că s-a intrat în prelungiri, acolo unde Ciucur, intrat pe teren în minutul 84, a marcat golul calificării cu trei minute înainte de final, cu un şut senzaţional din afara careului.

Pandurii Tg. Jiu îşi va afla adversarii din grupe vineri, atunci când este programată tragerea la sorţi.

Celelalte două formaţii româneşti din Europa League, Astra Giurgiu şi Petrolul Ploieşti, eliminate în urma meciurilor de joi, mai au o şansă să fie prezente în grupe, după ce UEFA a anunţat că echipa care o va înlocui pe Fenerbahce, exclusă din cupele europene din cauza implicării în meciuri trucate, va fi decisă printr-o tragere la sorţi la care vor participa toate formaţiile eliminate în playoff.

Dorinel Munteanu şi Gigel Bucur au eliminat Feyenoord


Kuban Krasnodar, echipa antrenată de Dorinel Munteanu şi la care evoluează Gigel Bucur, a produs una dintre surprizele serii în Europa League, reuşind să elimine formaţia olandeză Feyenoord Rotterdam. După ce au câştigat pe teren propriu cu 1-0, ruşii s-au impus şi în Olanda, scor 2-1, fostul atacant de la Poli Timişoara înscriind golul victoriei pentru oaspeţi.

Un alt român care a avut motive de satisfacţie a fost Ovidiu Dănănae, echipa sa, Apollon Limassol, calificându-se în grupe în faţa francezilor de la Nice. Deşi au pierdut cu 1-0 în Franţa, ciprioţii merg mai departe datorită victoriei cu 2-0 din tur.

Raul Rusescu nu a făcut parte din lotul celor de la FC Sevilla, care au câştigat cu 5-0 partida din Polonia cu Slask Worclaw (4-1 în tur). Totuşi, scorul serii a fost reuşit de cealaltă echipă din Sevilla, Betis, care a trecut cu 6-0 de cehii de la Jablonec.

Tottenham Hotspur, echipa care l-a transferat pe Vlad Chiricheş, nu a avut nicio emoţie cu Dinamo Tbilisi, pe care a învins-o cu 3-0, după 5-0 în prima manşă, în timp Fiorentina s-a calificat în duelul cu Grasshoppers Zurich deşi a pierdut pe teren propriu cu 1-0.

Singura echipă calificată care s-a decis în urma loviturilor de departajare este Chornomorets Odesa. Ucrainienii au pierdut returul din Albania cu Skenderbeu (0-1), acelaşi scor înregistrat în prima manşă, dar s-au impus la penaltyuri cu 7-6.

Rezultate Europa League, Playoff


Sporting Braga (Portugalia) - Pandurii (România) 0-2 d. prel, în tur 1-0
Skenderbeu (Albania) - Chornomorets Odesa (Ucraina) 1-0, 6-7 la penaltyuri, în tur 0-1
Nice (Franţa) - Apollon Limassol (Cipru) 1-0, în tur 0-2
FC Thun (Elveţia) - Partizan (Serbia) 3-0, în tur 0-1
Pasching (Austria) - Estoril (Portugalia) 1-2, în tur 0-2
Dnipro (Ucraina) - Kalju (Estonia) 2-0, în tur 3-1
Zalgiris (Lituania) - Salzburg (Austria) 0-2, în tur 0-5
Eintracht Frankfurt (Germania) - Qarabag (Azerbaidjan) 2-1, în tur 2-0
Standard Liege (Belgia) - FC Minsk (Belarus) 3-1, în tur 2-0
Slask (Polonia) - FC Sevilla (Spania) 0-5, în tur 1-4
Feyenoord (Olanda) - Kuban (Rusia) 1-2, în tur 0-1
Fiorentina (Italia) - Grasshoppers (Elveţia) 0-1, în tur 2-1
Tottenham (Anglia) - Dinamo Tbilisi (Georgia) 3-0, în tur 5-0
Betis Sevilla (Spania) - Jablonec (Cehia) 6-0, în tur 2-1

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close