Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Platini dă verdictul: "Henry nu este trişor. Nu putem folosi proba video la fotbal"

Platini dă verdictul: "Henry nu este trişor. Nu putem folosi proba video la fotbal"

Platini dă verdictul: "Henry nu este trişor. Nu putem folosi proba video la fotbal"
Sursa foto: thierry henry
04 Dec 2009   •   18:47

Michel Platini, preşedintele UEFA, le-a dat o veste proastă vineri celor care încă speră că se va introduce proba video la meciurile de fotbal. Ultilizarea de camere video pentru a lua decizii în timpul meciurilor din preliminariile Campionatului European din 2012 ar costa, spune francezul, mult prea mult.
"Fotbalul trebuie să rămână uman. Dacă luăm proba video în preliminariile Euro-2012, adică la un meci Feroe-Estonia, în faţa a 1.000 de persoane, va fi nevoie de 25 de camere, adică 200.000 euro! Şi apoi vom vedea că o greşeală a fost precedatã de alta şi alta: ar fi sfârşitul fotbalului", a anunţat Michel Platini, notează Mediafax.
Oficialul UEFA nu crede, altfel, că greşeala lui Thierry Henry, de a juca mingea cu mâna în meciul Franţa - Irlanda, ar fi fost atât de criticată dacă faza se întâmpla în urmă cu 20 de ani, când camerele televiziunilor nu acopereau toate unghiurile. Platini îl apără pe Henry, spunând că, în mod normal, despre henţ nu ar fi trebuit să ştie decât el şi portarul advers, iar soluţiile sunt foarte puţine dacă se vrea stoparea acestor greşeli.
"Dacă Thierry Henry este un trişor (n.r. - referire la henţul comis de Henry în meciul cu Franţa), atunci toţi fotbaliştii sunt trişori şi eu sunt unul dintre ei: arbitrajul nu mai este bun. Arbitrajul, în forma sa actuală, este mort şi spun acest lucru de 10 ani. Televiziunea a făcut ca arbitrajul să fie mort. Mâna lui Henry, în urmă cu 20 de ani, ar fi ştiut de ea doar el şi portarul. Nu văd altă soluţie decât doi arbitri suplimentari.", a precizat fosta glorie a fotbalului francez.
Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close