Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preşedintele FIFA: Cupa Mondială 2018 din Rusia "va contribui la stabilizarea regiunii"

Preşedintele FIFA: Cupa Mondială 2018 din Rusia "va contribui la stabilizarea regiunii"

Preşedintele FIFA: Cupa Mondială 2018 din Rusia "va contribui la stabilizarea regiunii"
Sursa foto: Foto: omojuwa.com
20 Mar 2015   •   20:30

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a declarat vineri că este convins că Mondialul 2018 din Rusia, despre care unele personalităţi cer să fie boicotat, "va contribui la stabilizarea" regiunii, deoarece "fotbalul îi uneşte pe oameni", informează AFP.

"Cupa Mondială 2018 va avea loc în Rusia, aceasta e sigur, ei lucrează mult, iar să boicotezi o Cupă Mondială sau orice altă manifestaţie sportivă nu a fost niciodată o soluţie valabilă", a afirmat Blatter în ultima zi a comitetului executiv al FIFA. El a asigurat că Mondialul din 2018 "va contribui la stabilizarea situaţiei în această parte a Europei".

"Dacă ne uităm la actuala hartă geopolitică, în Afganistan, Irak, Liban, Siria, Palestina... în toate aceste ţări unde au fost conflicte, se joacă fotbal, inclusiv feminin. În Siria, echipa U-17 s-a calificat la Cupa Mondială din Chile. Asta arată clar ce poate fotbalul, fotbalul e respectat acolo fiindcă îi unește pe oameni şi va fi la fel la Cupa Mondială" din Rusia, a adăugat el.

Președintele ucrainean Petro Poroşenko, în vizită în Germania la începutul săptămânii, a lansat în ziarul Bild un apel la boicotarea Mondialului dacă Rusia nu-şi retrage trupele din ţara sa. Rusia neagă că are trupe în Ucraina.

Joi, ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko, membru al comitetului executiv al FIFA, a luat atitudine împotriva acestui boicot, subliniind că "sportul trebuie să fie deasupra politicii".

 

×
Subiecte în articol: FIFA Cupa Mondiala 2018 Rusia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close