Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preşedintele Serbiei a scăpat uşor, cu o amendă de 400 de euro, după ce a băut pe stadion

Preşedintele Serbiei a scăpat uşor, cu o amendă de 400 de euro, după ce a băut pe stadion

Preşedintele Serbiei a scăpat uşor, cu o amendă de 400 de euro, după ce a băut pe stadion
Sursa foto: boris tadici
08 Dec 2009   •   18:08

Boris Tadici, preşedintele statului sârb, a fost condamnat marţi la plata unei amenzi de 400 de euro de Tribunalul Municipal din Belgrad. Şeful statului vecin a fost deferit justiţiei după ce a consumat şampanie la finalul meciului Serbia - România 5-0, în urma căruia sârbii au câştigat accesul la Cupa Mondială din Africa de Sud. Doi alţi oficiali au fost şi ei amendaţi cu aceeaşi sumă după ce au băut cu preşedintele.
"Nu ştiam că este interzis consumul de alcool pe stadion, chiar dacă eu am desfăcut sticla de şampanie doar pentru a ciocni paharul cu ceilalţi invitaţi. Îmi asum responsabilitatea şi cred cã, la fel ca orice alt cetăţean, trebuie să plătesc amenda sau să fiu sancţionat, în funcţie de care va fi verdictul tribunalului", le-a explicat Boris Tadici judecătorilor, potrivit Mediafax.
Argumentul lui Tadici pare să îi fi îmblânzit pe judecători, care l-au pedepsit, doar printr-o amendă de 400 de euro. A contat, de asemenea, faptul că Tadici a pledat vinovat, acceptându-şi culpa.
"Am fost unul dintre cei trei judecători ai acestui dosar şi vă pot confirma că pedepsele au fost anunţate, iar amenzile se cifrează la aproximativ 400 de euro", a precizat Milan Marinovici.
Pe lângă Boris Tadici au mai fost amendaţi cu aceeaşi sumă Snezana Samardzici-Markovici, ministrul sportului, şi Aleksandar Antici, preşedintele Adunării Municipale din Belgrad. Legea pe care cei trei au încălcato este aceea împotriva violenţei şi comportamentului indecent la evenimentele sportive.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nationala Romaniei
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close