Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Seara românilor în Europa League. Astra, Pandurii şi Petrolul s-au calificat în play-off-ul competiţiei

Seara românilor în Europa League. Astra, Pandurii şi Petrolul s-au calificat în play-off-ul competiţiei

Seara românilor în Europa League. Astra, Pandurii şi Petrolul s-au calificat în play-off-ul competiţiei
Sursa foto: Foto: GSp.ro
08 Aug 2013   •   23:13

Petrolul Ploiești, Astra Giurgiu și Pandurii Târgu Jiu s-au calificat în play-off-ul Europa League în urma partidelor disputate joi seara. Dacă pentru Astra misiunea a fost mai ușoară cu Trencin, pe care o învinsese în deplasare cu 3-1, Petrolul și Pandurii au reușit adevărate surprize pe terenul lui Vitesse Arnhem, respectiv Hapoel Tel Aviv, după ce partidele tur se încheiaseră cu scorul de 1-1.

Astra Giurgiu a terminat la egalitate cu AS Trencin (Slovacia), 2-2, partida retur de pe Arena Naţională din Bucureşti, toate golurile fiind înscrise în ultimele 10 minute de joc. Astra a fost condusă în două rânduri într-un final furios, în urma golurilor marcate de Fanendo Adi (83) şi Gino Van Kessel (88), dar a revenit de fiecare dată, prin Mirko Ivanovski (86) şi Fwayo Tembo (89).

Pandurii a reuşit o calificare spectaculoasă după ce a învins în Israel cu 2-1. După un modest 1-1 în prima manșă, gorjenii s-au văzut conduși de Hapoel din minutul 21, când Omer damari a executat un penalty. Pandurii a reuşit să restabilească egalitatea, prin Eric de Oliveira (34), cu un şut fără preluare din marginea careului, în timp ce Alexandru Ciucur, introdus de antrenorul Pustai după pauză a marcat golul calificării în minutul 50. Tot el a mai avut și o bară în minutul 81.

Petrolul Ploieşti s-a calificat in extremis după un gol înscris la ultima fază din timpul regulamentar de joc. Petrolul s-a impus cu 2-1 în deplasare la Vitesse Arnhem şi s-a calificat cu scorul general de 3-2. Damien Boudjemaa a deschis scorul în minutul 21, după o degajare a portarului Pecanha. Vitesse a egalat în minutul 72, prin Jan-Arie van der Heijden, iar lucrurile aveau să se înrăutăţească pentru ploieşteni din minutul 80, când haitianul Jean Sony Alcenat a fost eliminat. Gicu Grozav a înscris însă golul victoriei şi al calificării din lovitură liberă, în minutul 95, cu o execuţie impecabilă.

Seara a fost perfectă și pentru alți români, Bănel Nicoliță și Raul Rusescu aflându-se pe lista marcatorilor pentru Saint Etienne, respectiv Sevilla. Nicoliță a înscris golul de 3-0 cu care St Etienne a învins în deplasare pe Milsami Orhei (scor general 6-0), iar Raul Rusescu a reușit o ”dublă” pentru Sevilla în deplasare la Mladost Podgorica. Sevilla s-a impus cu 6-1, 9-1 la general.

Meciurile din play-off care vor fi stabilite vineri prin tragere la sorţi se vor disputa pe 22 şi 29 august. 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close