Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ştefan Radu, anchetat de Federaţia Italiană de Fotbal din cauza gestului făcut la finalul meciului cu Napoli

Ştefan Radu, anchetat de Federaţia Italiană de Fotbal din cauza gestului făcut la finalul meciului cu Napoli

Ştefan Radu, anchetat de Federaţia Italiană de Fotbal din cauza gestului făcut la finalul meciului cu Napoli
Sursa foto: Foto: gsp.ro
10 Apr 2012   •   23:57

Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) a deschis o anchetă în cazul fundaşului Ştefan Radu, care a făcut un gest asemănător salutului nazist la finalul meciului câştigat de Lazio, scor 3-1, cu Napoli, în campionatul Italiei, informează Mediafax.
   
Procurorul federal Stefano Palazzi va analiza fotografiile cu gestul lui Radu, urmând să solicite, cel mai probabil, amendarea jucătorului cu o sumă mare, susţine agenţia Calciomercato.
   
Românul a fost apărat de antrenorul său, Edy Reja, care susţine că jucătorul este prea tânăr ca să ştie ce înseamnă fascismul: "Este fără sens să se mai discute de acest lucru în contextul în care băiatul nu ştie nici măcar ce e fascismul. Lazio este tot timpul un club criticat şi chiar nu înţeleg de ce".
   
Ştefan Radu a salutat galeria echipei romane cu un gest asemănător salutului nazist, după meciul cu Napoli, scor 3-1, din etapa a XXXI-a a campionatului Italiei. "Printre atâtea gesturi de bucurie, a fost fotografiat şi salutul fundaşului Ştefan Radu către Curva Nord. Românul i-a salutat pe tifosi cu braţul drept ridicat, într-un fel de salut roman", a scris duminică agenţia Ansa.
   
Tot duminică, Lazio Roma a dat publicităţii un comunicat, pe site-ul oficial, în care susţine că gestul lui Ştefan Radu de la finalul meciului cu Napoli nu face apologia fascismului, fundaşul doar sărbătorind victoria alături de fani.
   

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close