Antena 3 CNN Sport Fotbal extern TAS dă liber la transferuri lui Chelsea, după 5 luni de interdicţie

TAS dă liber la transferuri lui Chelsea, după 5 luni de interdicţie

TAS dă liber la transferuri lui Chelsea, după 5 luni de interdicţie
Sursa foto: Gael Kakuta
04 Feb 2010   •   22:26

Veste bună pentru Chelsea. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a ridicat, joi, interdicţia pe care o dictase clubului londonez de a face transferuri. Decizia instanţei venise în urma unui litigiu al lui Chelsea cu gruparea franceză RC Lens, pentru jucătorul Gael Kakuta, pe care englezii l-ar fi transferat fără să aibă acordul francezilor.
"TAS a constatat că acel contract dintre jucător şi RC Lens nu era valabil. În consecinţă, jucătorul nu putea să îl rezilieze prematur şi fără justificare, iar FC Chelsea nu poate fi considerată responsabilă pentru că l-ar fi determinat pe fotbalist să rupă contractul. În lumina acestor noi circumstanţe, sancţiunile impuse clubului Chelsea şi jucătorului de către Camera de Rezolvare a Disputelor din cadrul FIFA trebuie să fie ridicate", a comunicat TAS decizia luată.
Vestea este o mare uşurare pentru Chelsea, căreia îi fusese interzis la 3 septembrie de către FIFA să mai facă transferuri până în ianuarie 2011. Decizia curţii de arbitraj de la Lausanne i-a absolvit pe londonezi de această pedeapsă şi, de asemenea, de plata a 130.000 de euro clubului francez.
"Suntem încântaţi că am găsit o soluţie amiabilă pentru rezolvarea acestei probleme, că această soluţie a fost ratificată de TAS şi recunoscută de FIFA. A fost întotdeauna intenţia noastră să colaborăm cu Lens pentru a ajunge la acest deznodământ. Chelsea a acceptat să plătească o compensaţie pentru formarea jucătorului la Lens", a declarat Bruce Buck, preşedintele Chelsea Londra.
Jucătorul pentru care FIFA a luat dratica decizie în septembrie 2009 este Gael Kakuta, o tânără speranţă care în momentul trecerii de la Lens la Chelsea avea 16 ani. Francezii au reclamat că Chelsea l-a făcut pe jucător să rupă unilateral contractul şi să plece în Anglia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tas Chelsea Londra interdictie transferuri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close