Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Thierry Henry recunoaşte că s-a folosit de mână pentru a duce Franţa la "mondiale" (VIDEO)

Thierry Henry recunoaşte că s-a folosit de mână pentru a duce Franţa la "mondiale" (VIDEO)

Thierry Henry recunoaşte că s-a folosit de mână pentru a duce Franţa la "mondiale" (VIDEO)
19 Noi 2009   •   15:06

Atacantul francez Thierry Henry a recunoscut că a jucat intenţionat mingea cu mâna, când l-a servit pe William Gallas la golul egalizator al Franţei, prin care formaţia sa a obţinut biletele pentru turneul final din Africa de Sud.

Cu Irlanda conducând cu 1-0 şi cu egalitate perfectă la scorul general, partida retur dintre Franţa şi Irlanda a intrat în prelungiri, unde pe finalul primei reprize suplimentare Franţa a obţinut o lovitură liberă, iar Henry a jucat de două ori balonul cu mâna - oprindu-l să iasă în afara terenului - şi i-a centrat lui Gallas în faţa porţii.

La finalul partidei, atacantul Barcelonei a declarat că arbitrul suedez Martin Hannson este singurul vinovat că nu a văzut această încălcare a regulamentului. "O să fiu sincer, a fost henţ. Dar nu sunt eu arbitru. Eu am jucat mingea, arbitrul a fost de acord. Cred că el este persoana cu care ar trebui să vorbiţi", a spus Henry.

De partea cealaltă, căpitanul irlandez Robbie Keane era furios pe Henry şi a spus că portarul Shay Given văzuse clar incidentul. "Ne-am dat seama că a fost henţ. Când vezi reacţia pe care a avut-o Shay, care era la doi metri de fază, nu poţi să crezi altceva. Henry aproape că a luat mingea în braţe şi a intrat cu ea în poartă. Este un jucător de top şi asta de mult timp, dar a fost clar henţ. Practic a tras mingea ca să nu iasă afară. Nu mă aşteptam să facă aşa ceva", a spus Keane.

După ce a câştigat cu 1-0 la Dublin, sâmbătă, Franţa s-a impus cu 2-1 la general şi va participa pentru a patra oară consecutiv la Cupa Mondială. Irlanda nu a reuşit să se califice, precum în 2006. Dar Henry nu a avut niciun pic de simpatie pentru adversarii săi înşelaţi, preferând în schimb să sublinieze problemele cu care s-a confruntat echipa lui recent. "Am suferit timp de doi ani, am avut probleme cu presa noastră, cu fanii. Ar fi fost bine să rezolvăm lucrurile în alt mod, dar, cum am mai spus, nu sunt eu arbitrul", a declarat francezul.

Vedeţi henţul care a calificat Franţa la Cupa Mondială


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Thierry Henry CM2010
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close