Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Thierry Henry, Tony Adams şi Herbert Chapman vor avea statui în faţa stadionului lui Arsenal

Thierry Henry, Tony Adams şi Herbert Chapman vor avea statui în faţa stadionului lui Arsenal

Thierry Henry, Tony Adams şi Herbert Chapman vor avea statui în faţa stadionului lui Arsenal
de M.T.    |    07 Dec 2011   •   13:16

Arsenal Londra va marca în acest weekend aniversarea a 125 de ani de la înfiinţare prin dezvelirea a trei statui care îi va înfăţişa pe Thierry Henry, Tony Adams şi Herbert Chapman, anunţă The Telegraph.

Statuile celor trei personaje importante din istoria „tunarilor” vor fi amplasate în faţa stationului Emirates, arena pe care echipa antrenată de Arsene Wenger îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu.

Ceremonia de dezvelire a statuilor va avea loc vineri, cu o zi înainte de partida cu Everton, când clubul pregăteşte aniversarea celor 125 de ani de existenţă.

Cei trei nu au fost deloc aleşi întâmplător. Francezul Henry este cel mai bun marcator din istoria londonezilor, cu 226 de goluri în 370 de meciuri, Tony Adams a evoluat în tricoul alb-roşu al „tunarilor” timp de 19 ani, între 1983 şi 2002, perioadă în care a jucat în 669 de partide, locul 2 în topul all-time al clubului, după David O'Leary, în timp ce Herbert Chapman este managerul care a adus primele trofee pentru Arsenal, două titluri şi o Cupă a Angliei, la începutul anilor '30.

Înfiinţat în 1886, Arsenal este unul dintre cele mai de succes cluburi din Anglia, având în palmares 13 titluri de campioană, 10 Cupe şi 12 Supercupe ale Angliei, precum şi 2 Cupe ale Ligii. Pe plan internaţional, „tunarii” au câştigat o Cupă a Cupelor (1994) şi o Cupă a Oraşelor, fosta Cupa UEFA (1970).

×
Subiecte în articol: Arsenal Londra Thierry Henry
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close