Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo învinge cu 2-1 pe Oţelul şi rămâne lider cu maximum de puncte

Dinamo învinge cu 2-1 pe Oţelul şi rămâne lider cu maximum de puncte

Dinamo învinge cu 2-1 pe Oţelul şi rămâne lider cu maximum de puncte
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    28 Aug 2011   •   22:07
Liderul Ligii I, Dinamo, şi deţinătoarea titlului, Oţelul Galaţi, s-au întâlnit în Ştefan cel Mare într-un meci din etapa a 5-a. Au câştigat gazdele, scor 2-1, care au primit primul gol în actuala ediţie de campionat, dar îşi păstrează primul loc în clasament şi punctajul maxim.
 
Cu Torje abia revenit din Italia, unde a efectuat vizita medicală la Udinese, lăsat pe bancă şi cu un stadion aproape gol, consecinţă a eliminării premature din Europa League, Dinamo a fost aproape de a primi gol după numai zece minute, dar şutul lui Pena de la marginea careului a trecut peste poarta lui  Bălgrădean.
 
După ce Cătălin Munteanu l-a testat ca la antrenamente pe Grahovac cu un şut de la distanţă, mijlocaşul alb-roşilor a centrat perfect din corner pentru lovitura de cap a lui Moţi, care a deschis scorul în minutul 22. Aproape imediat, gălăţenii au fost aproape de a egala, însă Grigore a reuşit să respingă o mingea care dădea târcoale propriei porţi.
 
„Câinii” au vrut să încheie repede conturile şi, în startul părţii secunde, Dănciulescu şi Niculae, bară, au trecut pe lângă gol în acelaşi minut. Ciobotariu l-a introdus pe teren şi pe Torje, dar mai aproape de gol au fost oaspeţii, Antal ratând execuţia din marginea careului după mai multe bâlbe ale apărătorilor dinamovişti.
 
Forţat de trecerea timpului, Dorinel Munteanu a forţat cu Buş şi Paraschiv, iar din lovitura liberă a veteranului campioanei s-a născut golul egalizator, marcat de Sergiu Costin în minutul 73, după un luft în propriul careu al lui Grigore. Bucuria Oţelului a durat doar şapte minute, pentru că Dinamo s-a aruncat furioasă în atac şi a reuşit să revină în avantaj în urma unui corner executat perfect de Torje pentru lovitura de cap a lui Marius Niculae.
 
Asaltul din ultimele minute de la poarta lui Bălgrădean nu a adus nimic nou pe tabelă, astfel că alb-roşii obţin a cincea victorie în tot atâtea etape.
 
Dinamo: Bălgrădean - L. Rus, Moţi, D. Grigore, Muşat (Diabate 64) - Pătraşcu, D. Stoica (Torje 52), D. Kone, C. Munteanu - Dănciulescu (Ţucudean 77), Niculae
 
Oţelul: Grahovac - Râpă, Perendija, Sg. Costin. Giurgiu (Viglianti 86) - Antal, I. Neagu (Paraschiv 61), Ibeh, S. Ilie, Frunză (L. Buş 58) - Pena.

 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close